#

Bursa

İYİ Partili milletvekillerinden benzin zammına tepki

İYİ Parti Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş, akaryakıta yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammını protesto etmek için AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne boş benzin bidonu bırakmak istedi. Ancak polis, iki milletvekilinin ve beraberindeki partililerin binaya yaklaşmasına izin vermedi. Polis barikatını aşmayı başaran milletvekilleri, ellerindeki boş benzin bidonlarını AKP Bursa İl Başkanlığı’nın önüne fırlattı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, bugün Fomara Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla AK Parti hükümetinin yaptığı zamları protesto etti. Basın açıklamasına, İYİ Parti Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş da katıldı.

Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş, basın açıklamasının ardından, akaryakıta ayıplan ÖTV zammını protesto etmek amacıyla aynı meydanda bulunan AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın önüne boş benzin bidonu bırakmak istedi. Ancak polis, Türkoğlu ve Toktaş ile beraberindeki partililerin AK Parti İl Başkanlığı’na yaklaşmasına izin vermedi. İki milletvekili ile polis arasında tartışma ve arbede yaşandı.

“BU ŞIMARIK SALTANATI KORUMAK SİZE DÜŞMEZ”

Hasan Toktaş, kendilerini durduran polislere, “Değerli memur arkadaşlar; siz görevinizi yapıyorsunuz ama sadece şu partinin önüne bir yakıt sembolü koyacağız. Buraya bomba koymayacağız. Bu şımarık saltanatı korumak size bu haliyle düşmez. Devleti korumak hepimizin işi. Milleti ve demokrasiyi korumak da önemli. Bu demokratik bir hamledir ve siz buna engel oluyorsunuz. Bu nasıl bir şey” dedi.

Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş, polis barikatını aşarak AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın önüne ulaşmayı başardı. İki milletvekili, ellerindeki boş benzin bidonlarını İl Başkanlığı’nın önüne fırlattı. Polis, bu sırada da iki milletvekilini engellemeye çalıştı.

İYİ Partililer, akaryakıta yapılan ÖTV zammını ve polisin kendilerine karşı tutumunu alkış ve ıslıkla protesto etti ve “Vur vur inlesin, AK Parti dinlesin” sloganı attı.

Selçuk Türkoğlu, yaşanan olayların ardından yaptığı açıklamada, “Zamların sahibi AK Parti İl Başkanlığı önüne bidonları koyacaktık, ama gördük ki ne yazık ki devletin polisi iktidarın polisi olmuş ve seçilmiş milletvekillerine nasıl müdahale edildiğini gördük. Bütün hukuki haklarımızı kullanacağız. Millet, ülke sahipsiz değil. Burası da Dingo’nun ahırı değil” dedi.

Hasan Toktaş ise “Bugün protesto hakkımıza bile maalesef engel olundu. Buradan Bursa Valisi’ni göreve davet ediyorum. Burada polis çocuklarımızı, kardeşlerimizi bu şekilde zor duruma sokmasın. Biz, bunun kimden geldiğini biliyoruz. Devlet, yalakalık kabul etmez. Yazıktır, günahtır” diye konuştu.