#

Bursa

Bursa’da yeni yıl kutlamalarına kar engeli

Kış turizmi denince akla ilk gelen yer olan Bursa Uludağ, yeni yıla sonbahar renkleriyle giriyor. Kar yağışının olmamasından dolayı yeniyıl öncesi otellerin susmayan telefonları, bu yıl rezervasyon iptali için çalıyor.

Türkiye’nin ilk ve en büyük kayak merkezi Uludağ’da hiç kar yağmaması, otellerden tesis sahiplerine kadar yüzlerce Bursa esnafını mağdur etti.

Uludağ’da görmediğimiz bir yıl yaşıyoruz diyen Otel sahibi Ferruh Ulukardeşler; ” Eskiden yer bulamadığımız için rezervasyon alamıyorken, şimdi telefonlarımız rezervasyon iptali için çalıyor, yapılan rezervasyonlar iptal ediliyor.

Biz erzağımızı her şeyimizi aldık, müzisyen arkadaşımızı ayarladık, personelimiz sıkıntıda. Sadece biz değil bütün otel sahibi arkadaşlarımız aynı durumda. Hatta bazıları otelleri kapattı.

Bunun tedbirini almadık. En azından bir veya iki pistimize suni kar yapabilirdik, ama yapmadık. Onun için bugün bunların cezasını çekiyoruz” diye konuştu.

Kış turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Uludağ’da geçtiğimiz yıl 15 Aralık’ta açılan sezon bu yıl açılamadı. Ayrıca önümüzdeki 10 gün içerisinde de Uludağ’da kar yağışı beklenmiyor.