#

Bursa

Bursa’da Yasak VAR, Maske YOK!

İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu ulaşımda sosyal mesafe var. Maskesiz yolcu taşınamıyor. O karar şimdi Bursa için de geçerli.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre 14 Nisan’dan itibaren belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, hafif raylı sistem metro, minibüsler, fabrika ve işyerlerinin servis araçları vb. ile şehirlerarası ve ilçeler arası yolcu taşıyan ulaşım araçları, taksiler, her türlü ticari araçlar, servis araçları ve içerisinde birden fazla kişi bulunan özel araçlarda geçerli olmak üzere maskesiz yolcu taşımak yasaklandı.

Yasağın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa’da sadece belirli noktalar için toplu taşımaya binecek vatandaşlara maske dağıtımı yapılacağını açıkladı.

Bu noktalar: Acemler, Beşyol, Ertuğrulgazi, Heykel ve Teleferik otobüs durakları, Arabayatağı, Osmangazi ve Küçük Sanayi metro istasyonları.

MASKE İÇİN 2 KİLOMETRE YOL YÜRÜYENLER VAR

Vatandaşlar, “Rezillik, maske yokluğundan markete bile gidemiyoruz. Dün Mudanya’dan Bursa’ya gidecektim, maske yok aramadığım yer kalmadı, eczanelerde satmıyor. Nalburcuya gittim toz maskesi var mı diye orada da yok. Yolda arkadaşıma rastladım parayla maske satmak yasak dedi. Bir tanıdığını arayarak bana maske temin etmeye çalıştı. Yani maskeye ulaşmak için 2 kilometre yol yürümek zorunda kaldık.Sonunda maskeye ulaştık yasal olarak seyahat özgürlüğüne kavuştum” dedi.

“DİĞER İSTASYONLARDAN BİNEN VATANDAŞLAR ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Vatandaşlar ayrıca sadece belli noktalarda dağıtım yapılmasının mantıksız olduğunu ifade ederek; “Sadece belirli istasyon ve duraklarda dağıtım yapılıyor. Diğer duraklardan binecek olan vatandaşlar ne yapacak? Maskesi olmayan toplu taşımaya binemiyor. Madem böyle bir karar alınıyor, o zaman bütün istasyonlarda dağıtım yapmaları gerekiyor. Diğer istasyonlardan binen vatandaşlar üvey evlat muamelesi görüyorlar” dedi.

İLÇEDEKİ VATANDAŞLARDA TEPKİLİ

Büyükşehir Belediyesi’nin sadece şehir merkezinde dağıtım yapmasının da sıkıntı oluşturduğunu söyleyen ilçe vatandaşları; “Karar bütün Bursa için alınıyor ama dağıtım sadece şehir merkezinde yapılıyor. Her tarafında tutarsızlık olan bir karar var” diye tepkilerini dile getirdiler.