#

Bursa

Bursa’da Togg için heyecanlı bekleyiş 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) 29 Ekim’de seri üretime başlayacak. Heyecanlı bekleyiş için geri sayım devam ederken vatandaşlarda Togg’un fiyatını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek fabrika açılışı ve seri üretim için Bursa’da vatandaş ne düşünüyor? Togg’un fiyatı ne kadar olacak? Vatandaşlar duygu ve düşüncelerini Line TV mikrofonuna anlattı.

ÖZEL HABER: AYŞE NUR BÜYÜKHAN – Bursa’nın Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 25 Haziran 2018 yılında kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) 29 Ekim’de seri üretime başlayacak. Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olan Togg’u vatandaşlar da heyecanla bekliyor.

29 EKİM’DE SERİ ÜRETİME BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 29 Ekim’de seri üretime geçmeye hazırlanan Türkiye’nin Otomobili Togg’u vatandaş heyecanla bekliyor.

Yerli otomobil Togg, 29 Ekim’de Bursa Gemlik’teki üretim üssünde seri üretime başlayacak. Açılışıysa Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. 4 yıl önce başlayan yerli otomobil macerasında nefesler tutulurken Togg’un net fiyatıysa merak konusu.

FİYATI NE KADAR OLACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’sa yerli otomobilin fiyatıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Varank, Togg’un piyasa fiyatıyla ilgili olarak “C sınıfı SUV bir araçla kendi sınıfında piyasada rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacak. Dolayısıyla Togg’un fiyatını merak edenler bu sınıftaki araçların fiyatlarına bakabilir” ifadelerini kullandı.

HIZLI ŞARJ ÖZELLİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Fabrikada bulunan 160 robotla üretime geçilecek Togg’un en önemli özelliklerinden bir tanesi hızlı şarj özelliği olacak. 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak.