#

Bursa

Bursa’da tarihi Kapalı Çarşı’da yangın

Bursa’da 500 yıllık geçmişe sahip tarihi Koza Han ve Kapalı Çarşı’da yangın çıktı. Bir dönercide başlayan ve 3 dükkana daha sıçrayan yangının neden olduğu yoğun dumandan kaçan vatandaşlar paniğe sebep olurken dumandan zehirlenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

500 yıllık İpekçiler Çarşısı’nın bulunduğu tarihi Koza Han’ın taç kapısına bitişik bulunan döner büfesinde aşırı yüklenme sebebiyle elektrik tesisatında yangın çıktı. Kısa sürede yangın 3 dükkana daha sıçradı. Duman nedeniyle çarşı içerisinde göz gözü görmezken alevlere müdahale eden 3 esnaf dumandan zehirlendi.

112 ekiplerinin Koza Han içerisinde nefessiz kaldığı için müdahale ettiği Kamil Tekin isimli tezgahtar ve diğer iki esnaf ambulans ile Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hafta sonu olması nedeniyle çarşı içerisinde yaşanan yaya trafiğinin yoğun olmasıyla itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte zorlandı. Zaman zaman itfaiye ekipleri ile esnaf arasında tartışma yaşanırken ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

2008 yılında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Prens Philip’in ziyaret ettiği Koza Han ve Kapalı Çarşı’da 1955 yılında Medrese Pasajındaki bir cilt atölyesinde başlayan yangın ile çarşı içerisindeki 300 dükkan küle dönmüş, Kapalı Çarşı yerle bir olmuştu.