#

Bursa

Bursa’da soğuk hava deposunda büyük yangın

Bursa’nın Gürsu ilçesinde soğuk hava deposunda gece saatlerinde yangın çıktı. Çıkan yangın ekiplerin yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Korku ve paniğe sebep olan yangında dumandan etkilenen işçiler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bursa’nın Gürsu ilçesi Ağaköy Mahallesi’ndeki bir soğuk hava deposunun plastik ambalaj malzemeleri ve meyve kasalarının bulunduğu kısımda yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede büyüdü ve fabrikayı da sardı. Yangına ilk müdahaleyi işçiler ve bölge sakinleri yaptı. Dumandan etkilenenler hastaneye kaldırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler de ihbar üzerine bölgede yaptığı çalışmalar sonucu meyve ve sebzelerin bulunduğu soğuk hava deposu bölümüne sıçramadan kontrol atlına alınırken, ekiplerin yaklaşık 6 saatlik çalışmasının ardından söndürüldü.

Fabrikadan gökyüzüne yükselen alevler ilçenin birçok noktasından görüldü. Yangın dolayısıyla depolama kısmı çökerken, bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Jandarma ekipleri de olayla ilgili soruşturma başlattı.