#

Genel

Bursa’da sel alarmı! Derya’yı arama çalışmalarına ara verildi

Kestel’i vurup geçen selde kaybolan ve Kayacık Kanyonu’nda aranan 17 yaşındaki Derya için yürütülen çalışmalara, Bursa için yapılan şiddetli yağış, hortum ve sel riski sebebiyle ara verildi.

Sabahın ilk ışıklarından itibaren, sarp kayalıkların bulunduğu vadide arama yapan dalgıç polisler, özellikle suyun altında sopalarla arama yapıyordu.

Ancak kanyonun üst tarafındaki köylerde yağmur başlamasının ve Bursa Valiliği ile Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısının ardından, Derya’yı arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Sudaki ekipler bölgeden çıkarıldı. Arama çalışmalarına, yağışın bitmesinin ardından tekrar başlanacağı bildirildi.

METEOROLOJİDEN BURSA İÇİN UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısı yapıldı. MeteoUYARI sistemiyle Meteoroloji tarafından yapılan sarı uyarı meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı anlamına geliyor.

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.