#

Bursa

Bursa’da ayakkabı için geldi otomobil çaldı

Bursa’da bir hırsız, ayakkabı çalmak için girdiği binada katlara asansör ile çıkmak istedi. Asansörde unutulmuş bir otomobil anahtarı bulan şüpheli tespit ettiği arabayı çalarak kayıplara karıştı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda meydana gelen olayda, binaya giren hırsızlık şüphelisi şahıs, ayakkabı çalacağı katlara asansör ile çıkmak istedi. Bindiği asansörde otomobil anahtarı bulan şahıs ayakkabı çalmadan geldiği gibi dışarıya çıktı. Anahtarın hangi otomobile ait olduğu tespit etmek için tuşlara basan şahıs otomobile binerek bölgeden uzaklaştı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Çalınan arabanın kendisine ait olduğunu söyleyen mağdur Hayrullah Aras başına gelen olayı şu şekilde anlattı:

“Saat 23.30 sıralarında aracı buraya getirdim. Anahtarı eniştemin oğluna teslim etmek için asansöre bıraktım. Daha sonra çıkacağı kata bastım. Oğlu da anahtarı alacağı sırada uyuya kalmış ve anahtar asansörde kalmış. Daha sonra apartmana hırsız girip önce anahtarı sonra arabayı çalmış. Hırsız da üşengeç olduğu için ayakkabı çalacağı katlara asansörle çıkıyor. Bu şekilde aracın anahtarını alarak aracı çalıyor. Polis ekiplerine şikayette bulunduk. Polis ekipleri kent güvenlik ve plaka tanıma sisteminden otomobili Mudanya Burgaz’da buldu. Çok teşekkür ederiz”