#

Bursa

Bursa’da sağanaktan etkilenen bölge görüntülendi

Bursa’da sağanak yağış sonrası mevsimlik işçilerin çadırlarını su bastı. Olay sonrası harekete geçen yetkililer 270 mevsimlik işçi ve 30 çocuğu güvenli bir depoya götürdü. Sabahın ilk saatlerinde ise çadırların bulunduğu bölgede hasar tespit ve çevre düzenlenmesi yapılması için çalışmalara başlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Bursa’da sağanak yağış merkez ve ilçelerinde etkisini gösterdi.

Sağanak sonrası Yenişehir ilçesine bağlı Menteşe köyünde 270 mevsimlik işçinin ve 30 çocuğun kaldığı 80 çadırı su bastı. Yağan yağmurda 20’ye yakın çadır kullanılamaz hale geldi

İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler mahsur kalanları kurtardı. Olay yerine gelen Yenişehir İlçe Kaymakamı Rahmi Köse çadırları su basan 300 vatandaşı Menteşe köyünde bulunan kooperatife ait depoya sevk etmek için çalışmaları hızlandırdı

Havanın aydınlanmasıyla birlikte çadırlarının olduğu bölgede hasar tespit çalışması yapılırken, AFAD ve Kızılay’da çevrede düzenlemelerine başladı.

Bugün meydana gelebilecek yağışlar sonrası çadırlarda eşyaların toplayan vatandaşlar devlet yetkilerine teşekkür ederken daha sağlıklı bir ortamda kalmak istediklerini ifade ettiler.

Köy muhtarı Ahmet Erdem Bayram ise sağanak sonrası yetkililerin olay yerine anında ulaşarak çalışmalara başladığını ifade etti.