#

Bursa

Bursa’da sağanak sonrası kabus gibi gece

Bursa’da AFAD, Meteoroloji ve Bursa Valiliği’nin uyarıları sonrası kentin birçok noktasında sağanak yağmur sonrası olumsuz ihbarlar geldi. Orhangazi ilçesinde sağanak yağmur sonrası 4 kişi sele kapıldı. Ekiplerin yardımı ile kurtarılan kişiler hastaneye kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İznik ilçesinde de sağanak yağmur sele neden oldu. Caddeler ve yollar göle dönerken bazı evleri sular bastı. Yenişehir ilçesinde ise sağanak yağış sonrası mevsimlik işçilerin çadırlarını su bastı. Olay sonrası harekete geçen yetkililer 270 mevsimlik işçi ve 30 çocuğu güvenli bir depoya götürdü.

Bursa’da sağanak yağmur sonrası meydana gelen seller nedeniyle kentin birçok ilçesinden olumsuz ihbarlar geldi.

ORHANGAZİ’DE 4 KİŞİ SELE KAPILDI

Orhangazi’ye bağlı Kırsal Paşapınar Mahallesi’nde sağanak yağmurun ardından oluşan sel sularına 4 kişi kapıldı. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin ve mahalle sakinlerinin yardımı ile kurtarılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Sele kapılan vatandaşların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ekiplerin müdahalesinin ardından kapanan yol tekrar trafiğe açıldı.

KAYMAKAM ÖZÇAKICI’DAN AÇIKLAMA

Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, “Hasar tespit çalışmalarına başlatıldı, yağışların devam etmesi ihtimaline karşı bütün ekiplerimizle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz. Sele kapılan vatandaşımız kurtarılarak sağlık kuruluşlarına sevk edildi” dedi.

İZNİK’TE SAĞANAK SONRASI SEL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından yağmur Bursa’da akşam saatlerinde etkisini gösterdi. İznik ilçesinde sağanak yağış yolları göle çevirdi. Sokak araları ise dereye dönüşürken bazı vatandaşların evlerini sular bastı. İhbar üzerine bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

YOLDA GÖÇÜK OLUŞTU

Ekiplerin bölgede çalışmaları devam ederken İznik Belediyesi’ne bağlı kepçelerde kapanan yolları açıyor. İznik-Bursa karayolunda göçük meydana geldi. Muhtemel bir facia yaşanmadan ekipler bölgede tedbir alırken araç trafiği kesildi.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇADIRLARINI SU BASTI

Yenişehir ilçesine bağlı Menteşe köyünde ise yağış sonrası 270 mevsimlik işçinin ve 30 çocuğun kaldığı 80 çadırı su bastı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, jandarma ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen ekipler mahsur kalanları kurtarırken bölgeye gelen Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, mahsur kalan tüm işçi ve çocukları kooperatife ait bir depoya götürülmesiyle ilgili talimat verdi. 270 tane mevsimlik işçi ve 30 çocuk kooperatife ait güvenli bir depoya götürüldü.

Bölgeye AKUT yatak gönderirken Kızılay’da mevsimlik işçilere ve çocuklara yemek gönderdi.