#

Bursa

Bursa’da rakamlar ne durumda? Salgının boyutu gizleniyor mu?

Türkiye’nin en büyük 4. kenti olan Bursa’da, koronavirüs vakaları ne durumda? Sayıların açıklanmaması 3 milyondan fazla nüfusu olan Bursa’da vatandaşları endişelendiriyor.

Bursa Hakimiyet’ten Namık Göz, bugünkü köşesinde bu duruma değindi. Sayıların neden açıklanmadığını sordu. İşte yazısının o kısmı:

“Koronavirüs salgını başladığı günden beri en çok karşılaştığım soru: ‘Siz gazetecisiniz, bilgi vardır. Bursa’da durum nasıl’

Milletvekilleri ve kent yöneticilerimizden aldığımız bilgiler ise hep yuvarlak rakamlar. ‘Bursa’da durum iyi can kaybı ve vaka sayısında Türkiye ortalamasının altındayız’

Bir kez Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, can kaybı sayısını 60, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de 63 olarak telaffuz etmişti.

Unutmadan bir de nisan ayı başında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İl sıralamalarını gösterirken açıkladığı tabloda Bursa yer almıştı.

Son günlerde bu tür soruların sayısı artmaya başladı. Bir de ‘Bursa’da durum vahimmiş o yüzden açıklamıyorlar’ sorusu eklendi. Hatta Sağlık Bakanı Koca’nın sosyal medya hesaplarında kalabalık Bursa görüntülerini paylaşmasından sonuç çıkaranlar bile oldu.

Birçok ilin valisi kentteki son durumu açıklamaya başladı. Bakanlığın yaptığı gibi tablolar yayınlanıyor. Hatta, ‘ biz de yok gelirseniz 14 gün karantinaya alırız’ diye övünenler bile var.

Bursa için beklentimiz ise günlük değil, hiç olmazsa haftada bir Vali Yakup Canbolat’ın son durumu tıpkı il hıfzıssıhha kurulu kararları gibi açıklaması…