#

Bursa

Bursa’da otoban kenarındaki demir çitleri çaldılar

Bursa Yıldırım’da otoban kenarında bulunan demir çitler her geçen gün bir bir ortadan kayboluyor. Otobana yayaların ve hayvanların girişini engellemek amacıyla yapılan bu demir çubuk ve çitlerin çalınması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Samanlı Mahallesi’nde meydana gelen hırsızlıkta otoban kenarında bulunan ve yaklaşık 3-4 kilometre boyunca yer alan bölümdeki demir çubuk ile çitler hırsızlar tarafından çalındı.

Line TV’ye konuşan mahalle sakinlerinden Celal Büyükkeskin, demir çitlerin 1-2 aylık zaman zarfında ara ara çalındığını ifade etti. Büyükkeskin önlem alınmazsa bölgedeki çitlerin hepsinin çalınabileceğini söyledi.

Bölgede “Bu bölge 7/24 güvenlik kamerasıyla izlenmektedir” tabelası yer almasına rağmen çitlerin çalınmasına tepki gösteren Büyükkeskin, “Burada kamera var diyorlar ama baktığımızda kamera göremedik. İnşallah vardır. Bir sonraki gelişimizde belki hiç çit olmayacak. Bu hızla giderse burada demir çit kalmaz. Otobanın koruması komple gider” dedi.

Demirlerin hurdacıya satılma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen mahalle sakini hurdacının bu demirleri belki bilerek belki de bilmeden aldığını ve yetkililerin hırsızlık olayına çözüm bulmasını istediklerini söyledi.