#

Bursa

Bursa’da ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Bursa genelinde ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Bursa Valiliği’nden yapılan duyuruda, meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde ilerleyen günlerde hava sıcaklıklarının yükseleceği belirtildi.

Açıklamada, rüzgarın kuvvetli etki göstereceği ve bu durumun orman yangını riskini artıracağı kaydedildi.

Ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar ile piknik, mesire alanları ve Uludağ Milli Parkı da dahil olmak üzere ateşli piknik yapılmasının 31 Ağustos tarihine kadar yasaklandığı belirtilen açıklamada, “Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6381 Sayılı Orman Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5271 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 5236 Sayılı Kabahatler Kanunu gereği işlem yapılmasına karar verilmiştir.” denildi.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

Meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgârın kuvvetli olarak etki göstereceği göz önüne alınarak orman yangını riskinin artacağı değerlendirilmiş olup, aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir.

  1. Bursa İli genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar 19 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 31 Ağustos 2022 tarihine kadar yasaklanmıştır.
  2. Tüm Piknik-Mesire alanlarında (Uludağ Milli Parkı dahil) mangal vb. ateşli piknik yapılması 19 Temmuz 2022 tarihinden 31 Ağustos 2022 tarihine kadar yasaklanmıştır.

Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5271 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereği işlem yapılmasına karar verilmiştir.