#

Bursa

Bursa’da öğretmenlere yönelik bisiklet turu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden öğretmen akademileri kapsamında, İznik ilçesinde bir bisiklet turu düzenlendi. Tura çok sayıda öğretmen katılırken, öğrenciler de öğretmenlerine eşlik etti.

Bursa’nın Doğal Güzellikleri Tanıtılıyor

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek amacıyla başlattığı öğretmen akademileri projesi çerçevesinde, müdürlüğümüz tarafından öğretmenlere yönelik olarak edebiyat, müzik, matematik, şehir ve kültür gibi 11 farklı temada çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

Alireisoğlu, etkinliğin ilk adımının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İznik’te gerçekleştirildiğini belirterek, “İznik’in doğal güzellikleri ve tarihi dokusu içinde öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yaşadığı deneyimin, katılımcılar üzerinde kalıcı etkiler bırakacağına inanıyoruz. Bisiklet turlarımız sadece İznik ile sınırlı kalmayacak, şehrimizin farklı noktalarında da devam ederek bisiklet kullanımını teşvik etmeyi ve yaygınlaştırmayı sürdüreceğiz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen İznik Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, çalışma arkadaşlarımıza ve paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Spor ve Doğa Akademisi kapsamında düzenlenen eğitim çalışmalarının yanı sıra doğa yürüyüşleri, yaban hayatı gözlemleri, foto safari, rafting ve kano gibi aktivitelerle de öğretmenlerin şehrin doğal güzelliklerini keşfetmeleri amaçlanıyor.