#

Bursa

Bursa’da kazada ölen 5 kişinin kimliği belli oldu

Kütahya Tavşanlı’dan Bursa Mudanya’ya yola çıkan tur otobüsü, Domaniç yolu üzerinde şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu.

Kaza, sabah saatlerinde Bursa-Ankara yolu Domaniç mevkiinde meydana geldi.

Kütahya Tavşanlı’dan Bursa’nın Mudanya ilçesine gezi için yola çıkan Kenan Yiğit idaresindeki tur otobüsü Domaniç yolu üzerinde şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

BURSA VALİSİ OLAY YERİNDE

Bursa Valisi Yakup Canbolat ile İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz da kaza yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Canbolat’ın açıklamayı yaptığı sıralarda kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Vali Canbolat, olay yerindeki açıklamasında”AFAD, sağlık ve itfaiye ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün yaralılar, hastaneye sevk edildi. Bunlardan 31 tanesi Bursa’daki devlet hastanelerine, 6 tanesi de Kütahya Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Maalesef 3 vatandaşımızı da kaybettik. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun.” diye konuştu.

KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

5 kişinin yaşamını yitirdiği feci kazada ölenlerin kimlikleri de belli oldu. Kaza sonucu otobüs şoförü Kenan Yiğit (47) ve yolculardan Mustafa Kemal Girgin (52), Tavşanlı Yeni Mahalle Muhtarı Fatih Kalemiş (54) olay yerinde hayatını kaybederken, Şule Dağdelen (48) ve Nazan Kaytan (52) da kaldırıldığı hastanede vefat etti.

35 yaralı ise ambulanslarla Kütahya ve Bursa’daki hastanelere sevk edildi. Ekipler kaza bölgesinde geniş çaplı güvenlik tedbiri alırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.