#

Bursa

Bursa’da Jandarmadan kaçan araçta tabanca ve uyuşturucu çıktı

Bursa’da sokağa çıkma yasağını delerek araçlarıyla dışarı çıkan kişiler, jandarmadan kaçarken yakalandılar.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Osmangazi ilçesi Çağlayan Mahallesinde 23 Nisan 2020 tarihinde saat:15.00 sıralarında “Sokağa Çıkma Yasağı” denetimi kapsamında icra edilen yol kontrolü esnasında durdurulmak istenen ve içerisinde 3 şahıs bulunan araç devriyenin üzerine sürerek olay yerinden kaçmaya başladı.

Yapılan ısrarlı takip ve kovalamaca neticesinde şahıslar olay yerinden 500 metre ilerde park halindeki bir araca çarparak durdu ve yaya olarak kaçmaya çalıştılar. Ancak yakında bulunan bir dere yatağında saklanırken yakalandılar.

Ş.A., M. N. ve K. B. İsimli Şahısların üzerlerinde ve araçta yapılan aramada, 1 adet 9 mm kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet 7.65 Unique marka tabanca, 5 adet 9mm tabanca fişeği, 7 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 2 adet şarjör, 2 adet 6136 Sayılı Kanun kapsamında bıçak, 1 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan alet ve 13 gr. uyuşturucu madde ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheliler gözaltına alındı. Ayrıca şüphelilere toplam 11 bin 188 TL idari para cezası uygulandı.