#

Bursa

Bursa’da “İnsan Kadın Paneli”

05 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının elde edilişinin 89.yıldönümü kapsamında, Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’ İnsan Kadın Paneli ‘’
Nilüfer belediyesi, BUİKAD,BUMKAD ,PERYÖN ve Bursa Barosu Kadın Hakları merkezi işbirliğinde ‘’ Kadın işgücü ve Kadın istihdamı ‘’ teması ile Nazım Hikmet Kültür evinde gerçekleşti.

Birçok sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyelerinin ,Üniversite öğrencilerinin de katılımı ile gerçekleşen etkinlik programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. programın açılış konuşmasını Türk Kadınlar Birliği Bursa Şb Başkanı Tijen Sözeri tarafından yapıldı.

Sözeri , toplumsal cinsiyet istatistiklerine göre , ülkemizde kadınlar erkeklerin oldukça gerisinde olduğunu ,paylaşarak çalışma hayatında kadınlarında var olduklarını ve yaşadıkları sorunları , hep birlikte aşarak çözümün bir parçası olduklarını vurguladı. Ayrıca , Buikad başkanı Şeyda Şencayır , Bumkad Başkanı Ülfet Öztürk ve eski milletvekili U.Ü.öğretm görevlisi prof dr.ismail Tatlıoğlu’da açılış konuşmaların da yer aldı .

Moderatörlüğü ; İstanbul Ün -Cerrahpaşa Öğretim üyesi ve Türk Kadınaşr birliği bursa şb yürütme kurulu üyesi Betül BATIR ın yönettiği bu yılki panelin konuşmacıları sırası ile
Zuhal Aslı SAKA (Engin Özbek İnşaat &Mimarlık Şirket Ortağı ve BUİKAD bşk Yrd ) Ayşe KÖKSAL ( Era Alüminyum Şirket ortağı ve BUMKAD yön.Kur.Üyesi ) Elif ÇELİKKOPARAN (Feka Otomotiv İnsan Kaynakları md.ve PERYÖN Güney Marmara şb.yön.kur.üyesi) Av.Arb. Nilay PARLAR (Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi )

Panelin değerlendirme ve kapanış konuşması Prof.Dr.Nimet Haşıl Korkmaz tarafından yapılarak ,TKB yönetimi tarafından teşekkür belgeleri takdim edilerek program sona erdi.