#

Bursa

Bursa’da hırsıza bu sefer uykuda yakalandı

Bursa’da özel bir otoparkı gözüne kestiren hırsız, otopark görevlisinin uykuda olmasını fırsat bilip önce başucundaki anahtarları, daha sonra da 500 lirayı çalıp kaçtı.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Alipaşa Mahallesi’nde özel bir otoparka dadanan bir hırsız, son olarak sabaha karşı geldiği otoparkta görevlinin uykuda olmasını fırsat bilerek kasanın bulunduğu ofisin anahtarlarını alıp 500 lirayı da çalarak kaçtı.

Otopark görevlisinin uyuduğu odaya elinde tornavidayla gelen hırsızın cep telefonunun ışığını açıp anahtarları çaldığı anlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

“HER AY BİR KEZ GELİYOR”

Hırsızın kasanın bulunduğu ofise girerek 500 lira çaldığını ve daha önce de aynı hırsızın otoparktan 2 bin lira çalarak kaçtığını aktaran otopark sahibi Yavuz Ünlü, “Hırsız her ay bir kere geliyor. Daha önce polis yakaladı ama salındı herhalde” dedi.

“MAAŞLI HIRSIZIMIZ OLDU”

Bir hafta içerisinde aynı hırsızın 2 defa daha otoparka geldiğini söyleyen iş yeri sahibi; “3 ay önce geldiğinde 2 bin lira civarında para aldı. Bu haftaysa 500 lira aldı. Bu hafta ikinci kez geldiğinde ise buradaki bisikletleri, çeşmeler ve demirleri toplamış. Tam götürürken içeride kalan arkadaş uyanıyor ve kovalıyor. Bir daha gelirse mutlu son olacak onun için. Biz heyecanla bekliyoruz. Maaşlı hırsızımız oldu. Her ay bir kere geliyor. Polisten yakalanmasını istiyoruz” dedi.

SERBEST KALINCA ERTESİ GÜN TEKRAR GELMİŞ

Uyuduğu sırada başucundaki anahtarlar çalınan ve uyanıp hırsızları kovalayan otopark görevlisi Sabir Bağırov, “Ben arkada yatıyordum. Elinde tornavidayla arka kapıyı açmış. Sessizce ofisin anahtarlarını alıyor. İçeri girip kasadan 500 lira parayı çalmış. Bir ay öncede gelmiş aynı hırsız ve 2 bin lira çalmış. Yakalanmış ama serbest bırakılmış. Evvelsi gün tekrar geldi. İki kişi arkadaki demir kapıyı açarak bisiklet ve kablo gibi malzemeleri toplamış ve kapının yanına koymuş. O esnada biz uyandık ve gördük. Biz bağırınca kaçtılar. Arkalarından koştuk ama yakalayamadık. Ancak yine gelmesini bekliyoruz. Bir daha ki sefer yakalayacağız. İnat ettik” dedi.