#

Bursa

Bursa’da günlük vakalar 4 bini geçti

Bursa’da günlük koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin sayısı 4 bini geçti. Daha önceden 10 kişiden 2 ya da 3 kişinin testi pozitif çıkarken uzmanlar şuan  test yaptıran her 2 kişiden birinin testinin pozitif olduğunu söyledi. Pozitif vakaların aksine hastane ve yoğun bakımlarda yoğunluluk olmazken Covid-19’un artık griple benzer özellikler sergilediği, koronavirüsün kış günlerinde gripleştiği şeklinde yorumlar yapılıyor. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü yazısında Bursa’daki son durumu kaleme aldı.

Yılmaz yazısında şu önemli bilgilere yer verdi:

“Bursa’da tabloya baktığımızda çok özel bir durum görülüyor. Bursa’da günlük vaka sayısının 4 bini aştığı bilgisi geldi. Hafta sonu Bursa Valisi Yakup Canbolat gazetecilerle sohbetinde vaka sayısının 3 bin 500 ile 4 bin arasında gidip geldiğini söylemişti. Bu bile virüsün ne kadar hızlı yayıldığının göstergesi.

Konuştuğumuz uzmanlar ise önemli bir noktaya dikkat çektiler: “Eskiden test yaptıran 10 kişiden 2-3’ü pozitif çıkıyordu. Fakat şu günlerde test yaptıran her 2 kişiden birinin sonucu pozitif çıkıyor. Bu oran çok yüksek.

Bununla birlikte hastanelerdeki durumu merak ettiğimizde karşımıza bambaşka bir tablo çıktı. Vaka sayısındaki korkutan yükselişi sürerken, şu an için hastanelerde sıkıntılı bir durum yok.

Örneğin vefat sayıları eskisinin çok altında. Hastanelerde de Yoğun Bakım ve servislerde yoğunluk yaşanmıyor. Nedenini yine uzmanlar söyledi: “Eskiden her kış insanlar grip olurlardı. Sonra Covid öne çıktı. İçinde bulunduğumuz süreçte Covid’in gripleştiğini görüyoruz.”

Anlaşılan o ki, Covid vakalarıyla grip vakaları karışıyor. Covid’in gripleşmesi bu yüzden.

Covid’in sonu geliyor mu? Konuştuğumuz uzmanlar, Covid vakalarıyla ilgili şuna da dikkat çektiler: “Evde karantinada olanlara ilaç götürülmesi uygulaması kalktı. Artık yalnızca hastanelerdeki yataklı tedavide ilaç uygulanıyor.”

Aşının etkili olduğunu söyleyen uzmanlara “Covid virüsünün sonu mu geliyor?” diye sorduk. Onlar da; “Eğer yaza kısıtlamasız ve normal girmek istiyorsak önlemleri bırakmayalım, aşıları olalım” dediler.