#

Bursa

Bursa’da günlük vaka sayısı 1500’ü aştı

Dünyayı etkisi altına alan ve koronavirüs salgının başladığı günden bu güne ülkelerin en yüksek vakaları bildirmesine neden olan Omicron varyantı Türkiye’de de etkisini gösteriyor.

24 Aralık tarihinde 18 binlerde olan günlük vaka sayıları 70 binlere dayandı. Türkiye’de ilk pozitif vakanın tespit edildiği 11 Mart 2020 tarihinden bu zamana kadar geçen sürede 6 Ocak 2022’de 68 bin 413 olguyla günlük en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

1 Ocak’tan bugüne kadar ise 367 bin 938 kişi koronavirüse yakalandı. Vaka sayılarındaki artışın nedeni Omicron varyantına bağlanırken Bursa’da da koronavirüs vaka sayılarındaki artış hızı da dikkat çekici boyutlara ulaştı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’daki koronavirüs vakalarındaki artış hızını bugünkü köşesinde rakamlarla paylaştı…

Yılmaz yazısında geçen hafta sonu Bursa’da 1000’e ulaşan günlük vaka sayısının bu hafta sonu 1500’ü aştığını açıkladı.

Uzmanlar Omicron etkisiyle yaşanan artışa karşın aşının önemini bir kez daha hatırlatırken Bursa’da yüzde 20’lik kesimini aşıdan uzak durduğu bildirildi.

Grip çocukları fena etkiledi, hastanelerde yer kalmadı

Yılmaz’ın kaleme aldığı bir diğer konu ise Bursa’daki grip vakaları…

Bilim insanlarının yaptıkları açıklamalara göre 2009 yılında kabus haline gelen domuz gribi yeniden baş gösterdi. Son günlerde hastanelerin çocuk servislerine yapılan başvurularda influenza vakaları, yani grip şikayeti adeta patlama yaşıyor.

Yılmaz’ın paylaştığı rakamlara göre;

Bursa’nın en büyük kamu hastanesi olan Şehir Hastanesi Çocuk Servisi’nde grip tanısıyla muayene olan çocuk sayısı günlük 1200’ü aştı. Bu rakam 8 ay önce 80 civarındaydı. Pandemi öncesinde de çocuk muayene sayısı 400’ler civarında seyrediyordu.

Aynı şekilde Bursa’nın ikinci büyük kamu hastanesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Servisi’nde günlük muayene 1.500-1.600 arasına ulaştı.

Nilüfer’deki Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde de günlük çocuk muayenesi 1500’ü buldu.