#

Bursa

Bursa’da emekli polis dolandırıldı

SMS yoluyla linke yönlendiriliyorlar.

Dolandırıcılar durmak bilmiyor. Bu sefer ise Bursa’da yaşayan emekli polis dolandırıcıların tuzağına düştü. SMS ile gelen linki tıklayan vatandaş 23 bin Tl dolandırıldı.

Siber korsanlar, tuzaklarına her geçen gün yenisini ekliyor. İddialara göre Bursa’da  bir vatandaş dolandırıcı mağduru oldu. Uzmanlar, bu içerikli gönderilen mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Emekli polis İsmail Biçer, konuyla alakalı şöyle konuştu.

“Dolandırıcılık olayı olduğunu düşünemedim. SMS yoluyla bir link geldi  ve bu linkte banka kartlarının aidat ödemelerinin geri ödeneceği yönündeydi. Cumhurbaşkanlık seçimine birkaç gün kala gelen vaatler üzerinde bu da vardı.  Kartımı sorguladım ben de. Linkte e-devlet şifresi T.C. kimlik numarası ve kredi kartı numarasını istediler. Ben bu duruma inandım.  Siyasi parti liderlerinin söylemleri üzerine telefonuma gelen linke tıkladığımda sorguladığımda kredi kartımda 2090 lira aidat ödemesi var yazınca gelen linkleri tıklamak suretiyle bilgileri doldurdum. 23 bin TL kartımdan harcama yapılmış. Vatandaşlar mağdur olmasın daha dikkatli olmalarını istiyorum. Kartların limitini sınırlasınlar. Dolandırıcıların hiç acıması yok” dedi.

Avukat Eda Akgün ise özellikle son zamanlar SMS yoluyla yapılan dolandırıcılar çok arttığını belirtti.

Akgün, şöyle devam etti.

“Vatandaşlarımız güvenmediği linklere tıklamasınlar. E -devlet sitesine benzeyen siteler olabilir taklit ediyorlar. Eğer mağdur oldularsa cumhuriyet başsavcılığına ve ya karakollara başvurabilirler. Kaybettikleri paraları geri almak için icra takibi ve ya hukuki dava yollarına başvurabilirler” dedi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın