#

Bursa

Bursa’da deprem gerçeği ve kentteki son durum

AYŞE NUR BÜYÜKHAN – Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği deprem haftası dolayısıyla bir basın açıklamasında bulundu. Toplantıda Bursa’nın depremselliği risk durumu ve afet yönetimi konusunda kentin son durumu paylaşıldı.

Küçük kıyamet olarak adlandırılan Bursa depreminin üzerinden 167 yıl geçti izleriyse hala zihinlerde… Yine resmi kayıtlara göre 18 bin canın yitirildiği 1999 Marmara Depremi’nin acısı da hala yüreklerde taze.

Her yıl Mart ayının ilk haftasında deprem gerçeği konuşulur, yıkıcı ve can alan depremler hatırlanır,yıllar geçmesine rağmen alınmayan önlemler sıralanır. Bu yıl da yine deprem haftasında Bursa’nın depremselliği gündemde.

17 Ağustos 1999 depreminde sevdiklerini yitiren, evlerini kaybeden, küçük bir sarsıntıda bile o anları ömrünün sonuna kadar yaşayacak insanlar var. Ancak 99 depremi ve 1855 depremi gibi korkunç örneklere rağmen Bursa’da deprem gerçeğiyle ne yazık ki halen yüzleşilemedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, belediyelerin yeni fay hattı arayışlarına da tepki gösterdi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu adına konuşan Engin Er, depremin zararlarını önlemenin mümkün olduğunu söyleyip bir kez daha uyardı.