#

Bursa

Bursa’da denize açılıp acil eylem planı çağrısı yaptılar

Marmara denizini istila eden müsilajla mücadele için Bursa’da belediye başkanları gemiyle denize açılıp basın toplantısı düzenledi.

CHP Bursa İl Başkanlığı, Marmara denizinde oluşan kirliliğe dikkat çekmek için belediye başkanlarıyla birlikte denize açılıp açıklama yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, gemiyle Mudanya’dan denize açılıp kirliliği inceleyip acil eylem planı çağrısı yaptı.

Karaca, “Benim 30 yıllık siyasi hayatımın en ilginç basın toplantısı oluyor. Marmara denizi dünyada bir çok ülkeye nasip olmayacak kadar güzellikleri bünyesinde barındıran bir deniz. Böylesine güzel bir nimeti yıllardır el birliğiyle yok etmek için canla başla çalıştık ve çalışıyoruz. Marmara denizi 11 bin 342 metre kare büyüklüğü, 23 tane adasıyla kıt’aları birleştiren bir incidir. Son yıllarda kendini gösteren atıklar yüzünden can çekişiyor” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Marmara denizinin artık arıtılmayan bir damla suya tahammülü yoktur. Bir damla arıtılmış suya tahammülü kalmadığını anlayalım diye bugün bunu yaptık” diye konuştu.