#

Bursa

Bursa’da okulda dansözlü eğlenceye soruşturma

Bursa’da okul aile birliği tarafından imam hatip okuluna ait salonda dansözlü eğlence düzenlendiği iddiası kısa sürede tepki çekti. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada olayı bahsi geçen okulda değil aynı bölgede bulunan başka bir ilkokulda gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca okul müdürünün görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Nilüfer ilçesinde bulunan Çalı İlkokulu, Çalı Ortaokulu ve Çalı İmam Hatip Ortaokulu’nun ortak kullandığı çok amaçlı salonda yapıldığı iddia edilen ve okul aile birliği tarafından okula gelir elde etmek için düzenlenene kadınlara özel dansözlü matine sosyal medyada eleştiri aldı. Eğlencenin sadece kadınlara özel olduğu, içeriye başka kimsenin alınmadığı belirtildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada haberlere konu olan olayın bahsi geçen okulda gerçekleşmediği, aynı bölgede bulunan başka bir ilkokulda gerçekleştiği tespit edildiği belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ayrıca müdürlükten yapılan açıklamada “Söz konusu okulun okul aile birliği tarafından sadece kadınlara yönelik olarak ders dışı bir zamanda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili okul yönetimi ve okul aile birliği hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

OKUL MÜDÜRÜ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Olay sonrası başlatılan inceleme sonrası okul müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanarak konu hakkındaki çalışmalar tüm boyutlarıyla ele alınarak inceleme başlatıldı.

OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREVDEN ALINDI

İHA’nın haberine göre Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Tüfekçi Okul Aile Birliği’nin görevden alındığını belirterek, “Hanımlar arasında bir etkinlik düzenlenmiş. Okul Müdürü bu etkinlikte yok. Kırsal alanlarda, belde ve köylerde eğitime devam eden ya da kapatılmış bir çok okulumuz var. Bu mahallelerde düzenlenen köy hayrı, yenidoğan mevlidi, askere uğurlama, nişan gibi etkinliklerde yararlanılıyor. Dansöz tutma diye bir durum söz konusu değil. Akşam için çağrılmış piyanist şantöz, çalgıcı hanımın kızı sahne almış. Okul Müdürü ile ilgili de inceleme devam ediyor. Mevzuat uygulanıyor” dedi.

BİHMED’DEN TEPKİ

BİHMED’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Alçakça yaptığınız iftiranın hesabını hukuk önünde vereceksiniz. Milli Eğitim İl müdürlüğünden alınan resmi bilgilere göre bin öğrencili Çalı İlkokulunun ve Ortaokulunun bünyesinde bulunan imam hatip ortaokulumuz eğitim görmektedir. Bu okulda 80 imam hatip okulu öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Çalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin sayısı 920’dir. Resmi yazılarda da görüleceği üzere 07.05.2022 tarihinde icra edilmek üzere Çalı İlkokulu aile birliği okul yararına olacak etkinlik için okul idaresinden 22.04.2022 tarihinde resmi izin talebinde bulunmuş, talep okul idaresi tarafından 28.04.2022 tarihindeki resmi yazısıyla uygun görülerek okulun çok amaçlı salonunda etkinliğin yapılmasına izin verilmiştir. Resmi bilgi notlarında da görüleceği üzere, etkinlik sırasında istenmeyen olayın yaşanması üzerine okul aile birliği yönetimi okul idaresi tarafından 09.05.2022 okula çağrılmış yaşanan olayla ilgili bilgilerine başvurulmuştur. Çalı İlkokulu aile birliği, yaşanan olaydan dolayı sorumluluklarını yerine getiremediklerini kabul etmiştir. Bu kabulden sonra okul idaresi Çalı İlkokulu okul aile birliği yönetiminin istifasını istemiş ve görevden ayrılmışlardır. Yaşanan bu talihsiz olayın bir eğitim kurumunda yaşanması bizleri ziyadesiyle üzmüş ve kabul edilebilir olmamakla beraber, yaşanan olayların hiçbir tarafında ve anında okulun bünyesindeki imam hatip okulumuzun, öğrencilerimizin, velilerimizin, imam hatip okul aile birliğimizin en ufak bir dahli, bilgisi ve kusuru olmamasına rağmen, sanki bu yaşananların sorumlusunun imam hatip okulumuzun gösterilmesi, bu milletin değerlerinden uzak hatta bu millete her fırsatta düşmanlık yapanların kinlerinin ve nefretlerinin alçakça dışa vurulmasıdır. Yıllardır darbelerle, katsayı ile önü kesilmeye çalışılan, her türlü iftira ile lekelemeye çalıştığınız, kirletemediğiniz ve asla kirletemeyeceğiniz imam hatip okullarımızın sahibi önce Yüce Allah sonra da bu necip milletin milli ve manevi değerlerine bağlı has evlatlarıdır. Yaşanan bu olay üstünden imam hatip okullarımıza atılan bu iftiranın hesabını, sorumlulardan hukuk önünde sonuna kadar soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”