#

Bursa

1 milyon turist, 5 bin istihdamlık projeye darbe!

1 MİLYON TURİST, 5 BİN KİŞİ İSTİHDAMLI DEV PROJEYE ÇIKAR DARBESİ

Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik daralmaya rağmen, özellikle turizm alanında çıkış arayan Bursa’ da yerel yönetimlerin isteği doğrultusunda, kente çok büyük bir yatırımla dünyanın en büyük termal projesini kazandırmak için tüm riskleri göze alan sanayicinin başına gelmeyen kalmadı.

Yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırımla Bursa’ ya kazandırılacak dünyanın en büyük termal tesis projesi, CHP’li Belediye Meclis üyesi ve mafya işbirliği sonucunda rafa kaldırılmak üzere. Bursa’nın en köklü sanayici ailelerinden Gökçen’ler, CHP’li meclis üyesi Avukat Ercan Korkmaz ile Nesim Malki cinayetinin faili olarak mahkum olan Burhanettin Türkeş’in kendisi gibi hakkında çok sayıda suçtan sabıkası bulunan oğlu Tayyar Türkeş’in ayak oyunları yüzünden projeyi iptal etmeye hazırlanıyor. Orta vadede yıllık 1 milyon turistin kente gelmesi ve 5 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen projeden vazgeçilmesi halinde kaybeden sadece Bursa olacak.

PROJE AÇIKLANINCA KİRLİ ELLER DEVREYE GİRDİ

Sanayi kenti Bursa’da, yerel yönetimler tarafından rota turizme çevrilirken, yerli ve yabancı yatırımcı arayışına girildi. Özellikle termal kaynakların merkezi olan Sıcaksu bölgesine yapılmak istenen termal tesis projeleri için uygun yatırımcı bir türlü bulunamazken, gözler Bursa’nın 165 yıllık sanayi geçmişi bulunan kentin köklü ailelerinden Gökçen Ailesi’ne çevrildi. Kamuoyunun yoğun talebi ve beklentisi üzerine harekete geçen, on binlerce insana istihdam sağlayan, Bursa’nın vergi rekortmenleri listesinde başı çeken ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan otomotiv yan sanayi ve plastik teknolojilerinin önemli firması BPLAS’ın da sahibi olan Gökçen ailesi, Sıcaksu Bölgesi’nde mülkiyeti kendisine ait olan arazide yaklaşık 1,5 milyar liralık projenin startını verdiklerini duyurmuştu. Bu alanda dünyada öne çıkan tüm tesisleri inceleyerek Bursa’nın silüetine uygun, içinde tarihi hamamları da olan dünyanın en büyük iki özel projesini hazırlatan Gökçen ailesi, tesisle ilgili yabancı firmalara hazırlattıkları raporda ise; inşa edilecek tesisin, orta vadede özellikle Avrupalı yaşlı ve zengin turistler olmak üzere 1 milyon kişiyi termal sağlık, fizik tedavi, spa ve güzellik merkezi için Bursa’ya çekeceğini, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam yaratılacağını, aynı zamanda kentteki tarihi çarşı ve bölgeler, gıda, otel ve konaklama tesislerine önemli ölçüde katkı sağlanılacağını açıkladı.

Projenin kamuoyuna tanıtılması sonrasında, Nesim Malki cinayetinin tetikçisi olarak yıllarca cezaevinde kalan Burhanettin Türkeş’in suç dosyası kabarık oğlu Tayyar Türkeş ile iş birliği içerisinde olan Osmangazi Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Avukat Ercan Korkmaz’ın hayata geçirilecek projeyi kendilerine çıkar sağlamak için baltaladıkları ortaya çıktı.

YOL BAĞLANTISI OLMAYAN ALAN OTOPARK İHALESİNE ÇIKARILDI

Dev projenin kamuoyuna tanıtılmasının ardından Osmangazi Belediye Meclisi’nin CHP’li meclis üyesi Avukat Ercan Korkmaz, imar planlarına, yeşil alanın terk amacına ve yasal mevzuata aykırı olmasına rağmen alanın ihaleye çıkarılmasını sağladı. Gökçen ailesinin kendilerine ait mülkte kamuya terk ettikleri yeşil alan karşılığında yine kendileri tarafından yaptırdıkları otoparkın mülk sahipleri dışında kullanılması hukuken ve fiilen mümkün olmamasına rağmen; Korkmaz ve Türkeş, yöneticisi oldukları Yeni Karaman Spor Kulübü’nü kullanarak ihaleye çıkarılmasının önünü açtı. Bursa Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından yerinde yapılan inceleme sonucu Gökçen ailesine ait mülk içerisinde yer alan ve kendileri tarafından yaklaşık 10 milyon liraya yaptırılan otoparka ne yaya ne de araç girişinin mümkün olmadığı da rapor edildi. Buna rağmen şimdi yol açmak için iş makineleri özel mülkte belediyeye terk edilen yeşil alan ve otoparkta kırma işlemleri gerçekleştiriyor.

YOL VE OTOPARK RUHSATI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURMADILAR

Belediye mevzuatını ve mülkiyet hakkını hiçe sayarak, teknik anlamda otopark olarak kullanılması mümkün olmayan alana haksız ve hukuksuz bir şekilde yol açmak için yıkım faaliyetleri gerçekleştiren Türkeş ve Korkmaz’ın otopark ruhsatlandırma ve bağlantı yollarıyla tek yetkili kurum olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de başvurmadıkları ortaya çıktı. Bursa kent menfaatine önemli katkılar sunacak olan projeye balta vurmak isteyen Türkeş ve Korkmaz ikilisinin lokasyon itibari ile de işletilmesi mümkün olamayacak bir otopark alanı yaratma çabası akıllara başka soruları ve iddiaları da getiriyor. CHP’li Meclis üyesi ve sabıka sicili kabarık Tayyar Türkeş’in, bölgede yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırım gerçekleştireceği açıklamasını yapan Gökçen Ailesi’nden madden menfaat sağlamaya çalıştığı da iddialar arasında yer almakta.

Konuyla ilgili hukuki süreç devam ederken, bu mafya siyaset oyunundan zarar gören hiç kuşkusuz ki Osmangazi Belediyesi ve Bursa olacak. CHP’li Avukat Korkmaz ve Türkeş’in baskılar sonucu ihaleye çıkılmasını sağlayarak, belediyeyi hukuki anlamda ciddi tazminat davaları ile karşı karşıya bırakacağı iddia edildi.

10 MİLYONA KENDİ YAPTI, 20 YILDIR BELEDİYEYE KİRA ÖDÜYOR

Gökçen ailesinin peyzaj giderleri ile yine belediyece belirlenen rayiç bedel üzerinden söz konusu alan için Osmangazi Belediyesi’ne düzenli olarak 20 yıldır kira ödediği de belirlendi.

DEV PROJE RAFA KALKIYOR

Bursa’nın köklü sanayi çınarlarından olan Gökçen ailesi ise yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırım alanının ortasında kalan otopark alanı üzerinde oynanan oyunlar yüzünden, projeyi rafa kaldırmaya hazırlanıyor. Aslında orta vadede çoğu yabancı yıllık 1 milyon turist ve en az 5 bin kişilik istihdam fırsatını kaçırarak en büyük zararı Bursa görmüş olacak.

GÖKÇEN’LER YERLİ UÇAK ÇALIŞMASIYLA GÜNDEM OLDU

165 yıldır aralıksız olarak sanayicilik yapan ender ailelerden olan Bursalı Gökçen ailesinin 5.nesil temsilcisi olan Mehmet Celal Gökçen’i kamuoyu özellikle 25 yıllık Alman uçak firması AQUILA’yı satın alarak Bursa’da üretilmesi için başlattığı çalışmalarla tanıyor. Almanya’nın 7 kıtada lisans hakları bulunan AQUILA uçak fabrikasını satın alan Celal Gökçen, kısa sürede artık kanadında Türk bayrağı taşıyan ve Türk Kartalı olarak lanse edilen AQUILA’nın turbo motorlu modeli, yine dünyanın en iyi tasarım ödülünü kazanan, deniz ve karada uçabilen özel modeli, 4 ve 6 kişilik yeni uçak çalışmasıyla havacılık sektörüne damgasını vurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Berlin’de bulunan fabrikasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da İstanbul’da savunma fuarında bulunan AQUILA standını ziyaret ettikleri Celal Gökçen, uçağın Bursa’da üretilmesi için başlattıkları çalışmaların 2021’de tamamlanacağını da açıklamıştı.

Bursa’nın önde gelen sanayicilerinden biri olan Mehmet Celal Gökçen, dünyanın otomotiv devlerine Bursa ve Türkiye’nin farklı noktalarındaki fabrikalarında yüksek teknolojili yan sanayi ürünleri üretiyor. Bunun yanı sıra Celal Gökçen, savunma, turizm, enerji, tarım ve gıda, inşaat, çimento, demir çelik, mühendislik, çevre sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler topluluğunun başında bulunuyor. Bursa’nın vergi rekortmenleri listesinden düşmeyen Celal Gökçen, Gökçen Ailesi’nin 5. Nesil temsilcisi olarak, Bursa’ya verdiği katkılar, hayırseverliği ve kent sevdası ile tanınıyor.

ERCAN KORKMAZ KİMDİR? CHP’YE KİMLER MECLİS ÜYESİ YAPTI?

CHP Osmangazi Meclis Üyesi Av.Ercan Korkmaz, özellikle kamuoyunda avukatlığını üstlendiği ilginç davalarla öne çıkıyor.

https://www.tgrthaber.com.tr/spor/-132202.html

http://arsiv.sabah.com.tr/2002/08/21/s0511.html

https://www.yenisafak.com/gundem/unlu-avukata-burosunda-infaz-2694544

BURSA’DA BELEDİYELER TÜRKEŞ AİLESİNDEN BIKMIŞ DURUMDA

Spor kulübünü kullanarak ihalelere giren Muhammed Tayyar Türkeş, birçok suçtan dolayı suç dosyası kabarık biri. Özellikle AK Parti’li belediyeler, borcunu ödeyemediği için Bursalı bir iş adamından aldıkları tv, gazete ve prodüksiyon şirketi üzerinden sözde hizmet veren baba Türkeş, oğlu Tayyar Türkeş ve damatlarından yılmış durumda. Bursa’da yerel yönetimler bu isimlerden doğru dürüst hizmet almamalarına rağmen hatırı sayılır bütçeleri adeta ödemeye mahkum bırakılıyorlar.

Erdinç KARAKAŞ