#

Bursa

ÇEKSANAT Tiyatro Atölyeleri başlıyor!

Geçtiğimiz sezon sonunda üç başarılı oyunu sahneye taşıyan ÇEKSANAT Tiyatro Atölyeleri’nin yeni sezon kayıtları başladı.

Bursa’da birçok etkinliğe ve organizasyona imza atan ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi yeni sezona bomba gibi hazırlanıyor.
Tiyatro ekibinde yer alan profesyonel oyuncularıyla Tiyatro Atölyeleri düzenleyen ÇEKSANAT, çocuk, genç ve yetişkinler için temel oyunculuk eğitimlerinin verildiği, sezon sonunda bir gösterinin ortaya çıktığı maraton sürecinin kayıtlarına başladı.
ÇEKSANAT Tiyatro oyuncuları eğitmenliğinde gerçekleştirilecek atölyelerde 10-13 yaş, 14-17 yaş ve yetişkin grupları yer alıyor.
ÇEKSANAT, Çocuklar için Tiyatro Atölyesi’nde yaratıcı drama dinamikleri kullanarak çocukların sahne becerilerini besleyip yeteneklerini ortaya çıkartmayı hedefledi. Kursiyerler, sahnelenecek dönem sonu oyunu ile öğrendiklerini seyirciler karşısında uygulama fırsatı bulacaklar. Atölye içeriğinde yaratıcı drama, oyunculuk, müzik, dans, hareket, beden dili, uygulama çalışmaları bulunurken kursiyere sosyal beceri, oyun kurma, özgüven, kendilerini doğru ifade edebilme kazanımları sağlayacak.

Gençler için Tiyatro Atölyesi’nde oyunculuk çalışmalarının daha yoğun uygulandığı, uygulamalı ve teorik çalışmalarla katılımcıların doğaçlama teknikleri, temel sahne bilgisi ve tiyatro disiplini kazanmaları hedefledi. Sezon sonunda sahnelenecek tiyatro oyunuyla da kursiyerler, tüm kazanım ve bilgilerini seyirciyle buluşturma fırsatı yakalar. Atölye içeriğinde temel sahne bilgisi, temel oyunculuk, diksiyon, doğaçlama, dans, sahne hareketi, dramaturgi, uygulamalı sahne çalışmaları bulunurken kursiyere dikkat, konsantrasyon, farkındalık, sosyal beceri, özgüven, grup içi iletişim ve uyum, kendilerini doğru ifade edebilme, temel sahne ve oyunculuk bilgisi kazanımları sağlayacak.

Yetişkinler için Tiyatro Atölyesi’nde ilk periyot temel eğitim, ikinci ve üçüncü periyot oyun çalışma olarak planlanırken, katılımcıların oyunculuk ve tiyatro sanatında kendilerini daha çok geliştirmeleri ve sahne deneyimlerini arttırmaları hedefledi. Yetişkinler için tiyatro atölyesinde edinilen tiyatro sanatı kazanımları dışında günlük hayatın her alanında kendini daha iyi ifade etme, topluluk önünde rahat ve güvenli konuşma, başarılı iletişim kurabilmeyi sağlar. Atölye içeriğinde temel sahne bilgisi, oyunculuk, dramaturgi, tiyatro tarihi, diksiyon, müzik, dans, hareket, beden dili, uygulama çalışmaları bulunurken kursiyere farkındalık, sosyal beceri, özgüven, doğru ve etkili iletişim kurabilme, beden dili kazanımları sağlayacak.

Tiyatro sanatı kazanımları dışında günlük hayatta kendini daha iyi ifade edebilmek, topluluk önünde rahat ve güvenli konuşabilmek ve başarılı iletişim kurabilmeyi isteyenler de atölyelere katılabilir. Temel oyunculuk eğitimi almak ve sahne deneyimi yaşamak isteyenler detaylı bilgiye 0530 667 24 12 numaralı telefondan ulaşabilir.