#

Bursa

Bursa’da bir ilke imza atıldı! Genetik alt yapı analiz ediliyor…

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknoparkı bünyesinde 3 bilim insanı bio teknolojiyi kullanarak bireyler biyolojik yaş bilgilerini öğrenebiliyor, alınan test sonuçlarında ise Sağlıklı Yaşam Konseyi ile birlikte sağlıklı yaş alabilmek adına bireylere özgü öneriler hazırlanıyor. Böylelikle bireylerin yaşam kalitesinin arttırılmasına katkı sağlanıyor.

Türkiye yeni bir projeye imza attı. 3 kadın bilim insanı tarafından hayata geçirilen proje ile birlikte bireylerin vücutlarında merak ettikleri birçok konu açığa çıkıyor.Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok alanda yenilikler gerçekleşiyor. Bursa’da 3 bilim insanı tarafundan insanların yaşamlarını daha kaliteli bir hayat sürdürmelerine adına bio teknolojiyi kullanarak katkı da bulunuyorlar.

Biyolojik yaşınızı öğrenebilirsiniz

Bursa Uludağ Üniversitesinde Ulutek’te kurulan bir genetik ve biyoloji firmasında genetik ve epigenetik bulgular inceleniyor. Kişilerin uzun sağlıklı ve kaliteli yaşamları için 4 farklı alanda ve hocalara birlikte tavsiyeler oluşturuluyor. Biyolojik yaş öğreniliyor, bireylerden alınan kan örneklerinden izole edilen DNA’larından bireylerin DNA metilasyon analizleri yapılarak bireylere biyolojik yaş bilgisi sunulmaktadır. Biyolojik yaşı kronolojik yaşı ile uyumlu olmayan bireylere genetik yapısına özgü kişisel beslenme ve egzersiz önerilerini sunabilmek.Aynı zamanda bireylerin sağlıkla yaş almasını engelleyen olumsuz koşullar sebebiyle etki altında olan hücresel moleküler mekanizlar anlaşılarak hastalıklar oluşmadan önlemek ve koruyucu tedavi yaklaşımlarına yönlendirmek amacıyla kullanılması önem taşıyor.

Bio DNAtech Kurul Üyesi Cem Kabak, ürünlerimiz danışan kişilerin daha uzun ve sağlıklı yaşaması üzerine kurulan ürünler olduğunu söyledi. Kabak, danışanlarımızın genetik haritalarına bakarak onların genetik olarak avantajlı ve dezavantajlı yönlerini ortaya çıkarıyoruz. Sağlık konseyi aracılığıyla bu kişilerin hayatlarında ipucu veriyoruz ifadelerini kullandı.