#

Bursa

Bursa’da annesini iple boğarak öldürdü

Bursa’da Samsun’a gitmeye razı edemediği annesi ile tartışan psikolojik sorunları olan genç, annesini iple boğarak öldürdü.

Korkunç olayın adresi Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi.

23 yaşındaki Halil İbrahim Y., Samsun’a gitmek için annesini razı edemedi ve bunun üzerine aralarında tartışma çıktı.

KOMŞULAR HABER VERDİ

Anne ve oğlun ikamet ettiği apartman dairesinden gelen kavga seslerini duyan komşular durumdan endişelenerek olayı polis ekiplerine bildirdi.

İhbarı değerlendiren ve adrese giden Nilüfer Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 45 yaşındaki Yıldız Y.’nin dairenin girişinde hareketsiz yattığını gördü.

Olay yerinde hazır bulunan sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede öldüğü belirlenen kadının boynunda ip bulunduğu tespit edildi.

Talihsiz kadının cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, evde oturan 23 yaşındaki oğlu Halil İbrahim Y. ise ekipler tarafından gözaltına alındı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen ve kendisini Samsun’a göndermediği için annesini öldürdüğünü itirafın eden zanlı, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

SAKARYA’DA DA BENZER OLAY

Sakarya’da ise bir genç, tartıştığı babasını silahla vurarak öldürdü. Erenler ilçesi Tabakhane Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana gelen olayda, O. Kaymak (21), aralarında ailevi sebepler dolayısı ile daha önce de tartıştığı babası Hasan Kaymak (42) ile kavga etti.

O.K. evde bulunan silahla babasını vurdu. Hasan Kaymak kanlar içinde yere yığılırken silah seslerini duyan vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalede baba Kaymak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. 21 yaşındaki genç ise olay yerinde polis ekiplerince yakalandı. Konuya ilişkin inceleme başlatıldı.