#

Bursa

Bursa’da alkollü yakalanınca diz çöküp polise yalvardı

Bursa’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü 20 kilometre kovalamaca sonucu yakalandı. 0.8 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü taşkınlık çıkartırken, polis ekiplerine “Ehliyetimi alacağına öldürün daha iyi. Yalvarırım yapmayın” diyerek diz çöküp yalvardı. 20 dakika boyunca ekiplere zorluk çıkartıp, ardından diz çökerek yalvaran sürücüye alkollü araç kullanmaktan 1339 TL cezai işlem uygulandı, ehliyetine 6 ay boyunca el konuldu.

Bursa İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri Orhaniye Mahallesi Yenişehir Caddesi üzerinde alkollü sürücülere yönelik uygulama yaptılar. Uygulama sırasında polis ekiplerinin dur ihtarına uymayan bir sürücü hızla kaçmaya başladı. Polis ekipleri kaçan sürücünün peşine düştü. Cadde ve sokaklarda hızla ilerleyen araç, 20 kilometre kovalamaca sonucu önü kesilerek durduruldu. Araçtan inen sürücü ve 2 arkadaşı yaya olarak kaçmaya çalıştı ancak ekipler tarafından kısa sürede yakalandı.

KENDİNİ YERLERE ATTI

Polis ekiplerinin yakaladığı otomobilin sürücüsü Halil G., kendini yerlere atarak bağırmaya başladı. Alkolmetreye üflemekte direnerek ekiplere zorluk çıkartan sürücü “Ehliyetimi alacağına öldürün daha iyi. Yalvarırım yapmayın. 2 tane içtim. Kızım üniversite okuyor.” deyip, diz çökerek yalvardı.

BASINA SALDIRI

O anları görüntüleyen basın mensubuna saldıran alkollü sürücünün arkadaşı, ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Ceza makbuzunu da imzalamayan alkollü sürücü yaya olarak hızla evine giderken, aracı da çekici yardımıyla otoparka çekildi.