#

Bursa

Aracını polislerin üzerine sürdü, yanlışlıkla oldu dedi

Bursa’da kontrol noktasında polislerin dur ihtarına uymayarak kullandığı otomobili ekiplerin üzerine süren alkollü sürücü 2 kilometrelik kovalamaca ile yakalandı.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Çalı yolu üzerinde bulunan polis kontrol noktasında görev yapan polis ekiplerinin dur ihtarına uyumayan ve ardından kaçmak isterken dubalara çarparak görev yapan polislerin hayatını tehlikeye atan Tolga A. az kalsın görevli polisleri eziyordu.

Yaklaşık 2 kilometre süren kovalamacının ardından etkisiz hale getirilen ve 216 promil alkollü çıkan sürücü aracından inmeyerek polislere direndi. Sürücü polislerin şikayetçi olmasıyla kelepçe ile gözaltına alındı.

Görükle’de oturduğunu arkadaşlarıyla Küçük Sanayide alkol aldığını söyleyen sürücü polise yakalanmamak için kontrol noktasında durmadığını, polisleri ezme gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

Tolga A. polislerden kelepçesini çıkarmalarını isteyerek, “Valla özür dilerim. Yanlışlıkla oldu. Ben vatan haini, terörist değilim. Karım valla beni boşayacak abi. Ben vatanımı da polisimi de seviyorum. İstediğiniz cezayı kesin ama ben vatan haini değilim. Yanlışlıkla oldu. Tüm Türkiye görsün, çocuğumun mama paralarını kelepçeye verdim” diye konuştu.

Yapılan alkol testinde 216 promil alkol tespit edilen sürücüye toplamda 6 bin 644 lira para cezası kesildi.