#

Bursa

Adrenalin sevenlerin adresi Fadıllı köyü

Adrenalin tutkusu olanlar Bursa Fadıllı Köyü yamaç paraşütü pistinde buluşuyor. Yıl boyunca yaklaşık 600 uçuşun gerçekleştiği Oksijen SKY uçuş okulunda vatandaşlar eşsiz manzarayı izleme fırsatı yakalıyor.

Adrenalin sevenlerin adresi Fadıllı köyü, adeta bir kuşun kanadında hissini yaşatan yamaç paraşütü ekstrem sporlar arasında özel bir yere sahiptir.

Yediden yetmişe herkesin yapabileceği yamaç paraşütünde vatandaşlar farklı deneyim elde etme şansı yakalıyor.

Bursa’yı havadan izlemek için gökyüzü semalarında macera severler dakikalarca havada uzman sporcuların eşliğiyle süzülüyorlar.

Oksijen SKY okulunda yılda yaklaşık 600’den fazla uçuş gerçekleşiyor.

Yerli ve yabancı turistlerde yoğun ilgi gösteriyor. Yamaç paraşütü yapmadan önce dikkat edilmesi gereken unsurlar da var.

Yamaç Paraşütü Pilotu Şahin Yılmaz, gökyüzünde olmak insana ayrı bir özgürlük verdiğini belirtti. Yeryüzünde göremediğiniz her yeri kuş bakışından izlemek çok güzel olduğunu vurguladı.

“Geç kalınmadan yamaç paraşütü yapılmalı”

“Bu sporu herkes yapabilir. Bu işi öğrenip tek başına da uçuş yapmaları mümkün. Bursa bunun için bir cennet. Herkese tavsiye ediyorum. Turistlik uçuşlarda bize gelen yolcunun dayanma süresine ve doğanın bize verdiği enerji ne kadarsa o süreyi kullanabiliriz. Ayrıca yolcular uçuşa çıkmadan önce çok yağlı yemek yemelerini önermiyoruz. Bu iş geç kalınmadan yapılması gereken spor dalı” dedi.