#

Bursa

Bursa’da akrabasının evine balta fırlattı, satırla tehdit etti

Bursa’da yaşayan Ömer Ali Şahin isimli vatandaş akrabası olduğunu söylediği bir kişinin sürekli ailesini tehdit ettiğini, cinsel organını gösterdiğini ve evlerinin önüne gelerek bulundukları apartmanın 3. katına balta fırlattığı söyledi. Yaşanan anları cep telefonuyla kayıt altına alan Şahin, olayların 2 aydır sürekli olarak devam ettiğini defalarca şikayetçi olduğunu ancak yeğenin hiçbir ceza almadığını belirtti.

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Mesken Mahallesi’nde iddiaya göre madde bağımlısı olduğu belirtilen bir kişi akrabalarına cinsel organını göstererek tehditler savurdu. Son olarak cep telefonu kamerası ile bir apartmanın 3. katına balta fırlatan ve satırla tehdit edildiği anları kayıt altına alan Ömer Ali Şahin akrabası olduğu kişinin sicilinin bozuk olduğunu ve pandemi nedeniyle cezaevinde şartlı tahliye ile çıktığını söyledi.

Şahin, uzun süredir sürekli saldırı halleri olduğunu söylediği akrabasının eve balta fırlatmasından, silah çekmesine, tehdit etmesinden evdeki çocuklara ve kadınlara cinsel organını göstermesine ve mahallede uyuşturucu satmasında dolayı sürekli farklı araçlara girip çıkmasından şikayetçi.

Olayların 2 aydır devam ettiğini ve suç duyurusunda bulunduğunu belirten Ömer Ali Şahin son günlerde dozu iyice artan bu olaylara karşı, “Artık yoksunluk mu yaşıyor ne tarz durumlar yaşıyor bilemiyoruz. Bu olayların ardından biz suç duyurusunda bulunduk. Hem savcılık hem de karakola. Bir hafta arayla sürekli şikayetler de bulunduk. Her seferinde farklı kişilerin şikayetleri de oldu. Bu durumla ilgili herhangi bir gelişme olmadı. Çünkü bu tür olaylar basit suçlar olduğu için pandemi sürecinden de yararlanıldığını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili büyük sıkıntılarımız var. Her gün aynı evin içerisinde yengemiz var. İki tane yeğenim var. Birisi 5 yaşında, biri dokuz yaşında. Kapının önüne çıkartmaya korkuyoruz. Herhangi bir saldırı olur, herhangi bir rehin alma olur ya da yaralamalar olur gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Bugün hepimiz işinde gücünde insanlarız. Sabah işe çıkıp geldiğimiz de aklımız sürekli orada kalıyor. Bugün bakkala giderken bile acaba karşılarına çıkacaklar mı diye ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gerekli mercilerden bu konuyla ilgili yardım bekliyoruz. Ama herhangi bir sonuç elde edemiyoruz. Bu olaylara şahitlik eden bir çok insan var. Bütün mahalleli şahit ve şikayetçi. Bir sürü görüntü var elimizde. Fakat adam hala yapacağından geri kalmıyor. Ne yapacağımızı gerçekten bilmiyoruz. Birilerinin canı yanmadan lütfen bu tarz kişileri kontrol altında tutsunlar ve gerekli cezaları versinler” dedi.