#

Bursa

Bursa’da 3 fabrika küle döndü! Zarar 50 milyon TL

Bursa’da, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, ahşap ve yanıcı maddeler nedeniyle hızla büyüdü. Geceyi aydınlatan alevler, yanan fabrikanın yanında bulunan başka bir mobilya fabrikası ile bir kumaş boyama fabrikasına sıçradı.

Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin 3 saat süren yoğun çabalarının ardından yangın kontrol altına alındı.

Can kaybı ve yaralının olmadığı yangında ilk belirlemelere göre 3 fabrikada 50 milyon lire hasar meydana geldi. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

İNEGÖL KAYMAKAMI EREN ARSLAN: YARALI VEYA CANA GELEN BİR ZARAR YOK

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan da fabrikaları ve yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi, olayla ilgili bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Kaymakam Arslan, yangınla ilgili, “Yangının nasıl çıktığını söylemek mümkün değil. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Ancak yangın 2 firmaya daha sıçradı. Çok şükür yaralı veya cana gelen bir zarar yok. Daha sonra hasarla ilgili tespit yapılacak. İşletme sahiplerine geçmiş olsun diliyorum” dedi.