#

Bursa

Bursa Valisi’nden “Cumhuriyet Bayramı” mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 29 Ekim 1923’ün, aziz Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirildiği, bu topraklar üzerinde söylenecek sözlerin bitmediğini tüm dünyaya gösterdiği, büyük kurtuluş destanının zaferlerle sonuçlandığı ve Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandığı gün olduğunu belirtti.

Vali Canbolat, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla, birlik ve beraberlik içerisinde yürürken tarihi yolculuğumuzun dönüm noktalarından Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü idrak etmenin gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet’in ilanıyla, 97 yılda Türkiye’nin kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar attığını ve dünyanın saygın bir devleti haline geldiğini vurgulayan Canbolat, şunları kaydetti:

“29 Ekim 1923, aziz Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirildiği, bu topraklar üzerinde söylenecek sözlerin bitmediğini tüm dünyaya gösterdiği, büyük kurtuluş destanının zaferlerle sonuçlandığı ve Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandığı gündür. Unutmamalıyız ki yokluk ve imkansızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan, asırlar boyu hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla aziz milletimiz, iradesine pranga vurulamayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını tüm dünyaya, kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlerken, ülke olarak önümüze koyduğumuz hedefleri tek tek gerçekleştirerek, güçlü Türkiye’nin inşasında hepimiz üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca kanlarıyla bizlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimizin, Bursalı hemşerilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımız ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”