#

Bursa

Bursa Valiliği’nden yağış uyarısı

Bu akşamdan itibaren artık gök gürültülü, yağışlı ve kapalı havalara giriyoruz. Sonbahar iyiden iyiye kendini hissetirecek. Bursa Valiliği yağışlar için uyarı yaparken bakalım önümüzdeki 5 gün Bursa’da hava durumu nasıl olacak.

Bu akşamdan itibaren Bursa’da gök gürültülü, yağışlı ve kapalı bir hava bekleniyor. Sonbaharın etkisi iyiden iyiye hissedilecek. Bursa Valiliği, yağışlar konusunda uyarıda bulunurken, önümüzdeki 5 gün boyunca Bursa’da hava durumu nasıl olacak bakalım.

28 Eylül perşembe akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın geldiği vurgulandı ve Bursalılara uyarıda bulunuldu.

Valiliğin sosyal medya üzerinden paylaştığı açıklamada:

Bursa çevrelerinde halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Bursanın kuzey ilçeleri -Karacabey, Mustafakemalpşa, Mudanya, Gemlik, Osmangazi, Nilüfer, Gürsu, Kestel, Yıldırım, İznik, Orhangazi, Yenişehir’de-  yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre Bursa’da 5 gün boyunca hava durumu da şu şekilde olacak:

29 Eylül cuma gününden 3 Ekim salı gününe kadar hava gök gürültülü sağanak yağışlı olarak gözüküyor. En yüksek sıcaklık 29 Eylül cuma günü 26 Derece olarak tahmin edilirken, en düşük sıcaklık da 2 ve 3 Ekim’de 12 derece olarak belirtildi.

 

Bugün:

Durum: Gök gürültülü ve yağışlı
Sıcaklık: En yüksek 26°C, en düşük 16°C

Cuma:

Durum: Yağışlı
Sıcaklık: En yüksek 26°C, en düşük 16°C

Cumartesi:

Durum: Kapalı hava, hafif yağış
Sıcaklık: En yüksek 25°C, en düşük 14°C

Pazar:

Durum: Hafif yağışlı
Sıcaklık: En yüksek 24°C, en düşük 15°C

Pazartesi:

Durum: Parçalı bulutlu
Sıcaklık: En yüksek 25°C, en düşük 12°C