#

Bursa

Bursa Valiliği’nden turuncu kodlu uyarı

Bursa Valiliği tarafından yapılan son dakika uyarısına göre 24 Ağustos Çarşamba günü Bursa için turuncu uyarı verildi. Yapılan uyarıda vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bursa Valiliği, Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinin değerlendirmelerine dayandırılarak yaptığı açıklamada Bursa’da 24 Ağustos Çarşamba günü yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

Meteorolojik olayın geçerlilik periyodu olarak saat 12.00 ile 23.59 arasındaki saatlere dikkat çekildi.

BİR UYARI DA AFAD’DAN GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada ise; ” Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz. 24 Ağustos Çarşamba günü Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa ve Kütahya’daki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi ile Tekirdağ’ın batısında yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor” ifadelerine yer verildi.