#

Bursa

Bursa Valiliği’nden sel, dolu ve hortum uyarısı!

Marmara Bölgesini etkisi altına alacak kuvvetli yağışa karşı Bursa Valiliği vatandaşları sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgarlara karşı uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.10.2020 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren Bursa, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2), Bursa’nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Bursa’da yaz aylarını aratmayan sıcak hava yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak ve sıcaklıkların 20 dereye kadar düşmesi bekleniyor.

Perşembe günü ise hava sıcaklığı 21 dereceye kadar düşmesi beklenirken cuma günü ise sıcaklıklar daha da düşerek yerini şiddetli yağmura bırakacak ve en düşük sıcaklığın 15 derece olması bekleniyor.

Perşembe günü nem oranının ise en yüksek yüzde 93 cuma günü ise yüzde 95 olacağı tahmin edilirken, cumartesi günü hava yerini parçalı bulutlu ve 14 dereceye bırakması bekleniyor.

BURSA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU