#

Bursa

Bursa Türk Mutfağı Haftası 3. gününde Osmangazi’de kutlandı

Bursa Valiliği koordinasyonunda 1 hafta boyunca Bursa merkez ve ilçelerde yapılacak etkinliklerle kutlanacak Türk Mutfağı Haftası Osmangazi’de kutlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen ve her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası bu yıl 3’üncü kez kutlanıyor.  Bursa Valiliği organizasyonunda yürütülen ‘Bursa Türk Mutfağı Haftası’ 3. gününde Tophane Meydanı’nda düzenlendi.

Bursa’nın yöresel lezzetlerinin ve kültürünün buluştuğu etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bursa’ya özgü lezzetler stantlarda yerini aldı. Program, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Osmangazi Belediyesi’nin Halk Dansları Topluluğu’nun yöresel halk oyunu gösterisiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Türk mutfağıyla ilgili yapılan ve geleneksel hale getirilen etkinlik için katkısı olan herkese teşekkürler. Yemek bizim için çok önemli. Geleneksel Türk yemeklerini yiyelim, can boğazdan gitmesin. O yüzden gençlerimize fastfood değil, geleneksel Türk mutfağı yemeklerini yemelerini tavsiye ediyoruz.  Hem lezzetiyle, topraktan ve ağaçtan gelen her sağlıklı yemek Türk mutfağında var. Bursamızın cantığı, iskenderi, kestaneli yemekleri de var.  Sağlıklı beslenelim, can boğazdan gitmesin. Türk mutfağına önem verelim” şeklinde konuştu.