#

Bursa

Bursa Şehir Hastanesi metro ihalesi tamamlandı

Bursa Şehir Hastanesi metrosu 1.6 milyar liraya ihale edildi.  Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz Bursa Şehir Hastanesi metro inşaatı ihalesinin tamamlandığını duyurdu.

Köşe yazısında metro inşaatını kaleme alan Yılmaz;

Bugüne kadar… Bürokratik süreçler hep ağır işler, süreler uzun olurdu. Bu defa, karar alınmasıyla birlikte çok hızlı bir süreç yaşandı.

Bursa’nın beklediği Bursaray’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması projesi için ihale kararı alındığını 18 Ekim günü son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun açıklamasıyla duyurduk.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Bursa’daki ilk kent içi raylı sistem yatırımı olan 6.1 kilometrelik metro projesinin 27 Ekim’de ihale edileceğini söyleyen Çavuşoğlu, sürecin hızlı işlemesinin heyecanını yaşıyordu.

Dün görüştüğümüzde… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kadar güzel haberi verdi.

Söze… “Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile az önce görüştüm” diye başladı ve gelişmeyi şöyle duyurdu:

“Metronun Şehir Hastanesi’ne uzatılması için yapılan ihaleye 4 firma katıldı. İhalede 1 milyar 607 milyon 824 bin lirayla en iyi teklifi Söğüttaş-Yapı İnşaat ortaklığı verdi.”

“Proje çok önemli. Biz de tüm Bursa milletvekili arkadaşlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte, Bursa için önemli olan bu projeyi Ulaştırma Bakanlığımızın üstlenmesini istemiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle bu amacımıza ulaştık.”

Şunu vurguladı: “Ulaştırma Bakanlığı burada anahtar teslimi ihale yapacak. Altyapısı, üstyapısı, elektronik ve haberleşme sistemleri, istasyonları, hatta yolcu girişleri dahil projenin tümünü yapıp teslim edecek.”

Ardından… Yine büyük bir heyecanla şunu paylaştı: “Ulaştırma Bakanımızla görüşürken, Bursa’nın bu projeyi uzun zamandır beklediğini, o nedenle bitirme süresinin uzun olmamasını özellikle istedim. Bakanımız da ‘üzerinde çalışalım’ dedi ve şunu da ekledi: “Şehir Hastanesi metrosu olarak anılan proje Bursa’ya hayırlı olsun.”

Yeni hedef: Bir an önce inşaat!

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile görüşmemizde; Şehir Hastanesi inşaat sürecinden beri Bursa’nın beklediği projedeki hızlı gelişmenin moraliyle “İnşaat ne zaman başlar?” diye sorduk.

Şunu söyledi: “Komisyon son incelemeleri yapıyor. Kısa sürede sonuçlanacağını düşünüyorum. İtiraz sürecinin de uzamasına ihtimal vermiyorum. Hedefimiz inşaatın bir an önce başlaması.”