#

Haber

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nden Erasmus Projesi

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü öğretmenleri Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus, Yetişkin Eğitimi Konsorsiyumu faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü öğretmenleri Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus, Yetişkin Eğitimi Konsorsiyumu faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen, 26 Şubat – 1 Mart 2024 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Zagreb kentinde düzenlenen “Eğitimde Yapay Zekâ ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları ile Öğrenmeyi Güçlendirmek” başlıklı Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği eğitimine katıldı.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen eğitimcilerle birlikte yapay zeka ve artırılmış gerçekliğin eğitimde kullanımına yönelik teorik ve uygulamalı bilgiler edinildi.

Eğitimde, yapay zekanın kullanımı, yapay zeka destekli öğrenme araçları, artırılmış gerçeklik teknolojisi ve eğitimde kullanımı, artırılmış gerçeklik uygulamaları ve eğitim materyallerinin geliştirilmesi gibi konularda uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı.

Öğretmenler, ayrıca uygulamalı çalışmalarda bulunarak, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak kendi ders materyallerini geliştirdiler.