#

Bursa

Bursa İl Müftüsü’nden Line TV’ye özel açıklamalar

Gazetece ve Yazar Mehmet Çetinkaya Line TV adına Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ı makamında ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararının ardından Bursa’ya gelen müftü Karabayır çalışma hayatından bahsetti.

Kars Sarıkamış doğumlu olan Karabayır, görevde 35 yılın içinde. Orta ve lise tahsilini memleketi Kars’ta alan Karabayır, Marmara Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ilahiyat okudu.

İlk olarak Adapazarı Kaynarca’da imam hatip olarak göreve başlayan Karabayır daha sonra Adapazarı merkez, İstanbul ve Erzurumda imamlık yaptı. Bununla birlikte tahsilatına da devam etti.

Daha sonra Adıyaman Besni’de vaiz görevini yürüten Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Çelikhan ve Samsat ilçe müftlüğü, Düzce’de Kaynaşlı ve Yığılca ilçe müftlüğü, Erzincan ve Diyarbakır’da 4’er yıl il müftüsü olarak hizmette bulundu.

Ramazan ayının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Bursa İl Müftlüğü görevine atanan Karabayır, “Rabbimden dileğim bizi mahçup eylememesi Bursa’mızın güzel insanlarına, Evliya şehrine, Osmanlı’nın dibacesi olan bu güzel mukaddes şehre kurum olarak Allah hayırlı güzel hizmetler nasip etsin” dedi.

İL MÜFTÜSÜ KARABAYIR, BURSA’DAKİ KUR-AN KURSLARIYLA İLGİLİ DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

En önemli hizmet kalemlerinden bir tanesinin  Kur-an kursları hizmetleri olduğunu ifade eden Karabayır, yaz Kur-an kurslarının daha da önem arz ettiğini söyledi.

En fazla rağbet ve fırsatın olduğu bir dönem, her inanan ve çocuk için güzel bir fırsatın olduğu eğlenip öğrenebileceği bir ortamın hazırlandığını açıklayan Karabayır açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Anadolu’nun bütün şehirlerinde olduğu gibi Bursa’da ada bütün camilerimizde Kur-an kurslarımızda, gençlik merkezlerimizde özel yerlerde bu eğitimlerimiz devam ediyor. Katılım pandemi sonrası daha fazla. Gördüğümüz kadarıyla vatandaşımız daha fazla alakadar, çocuklar daha fazla rağbet ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatı olarak bütün birimlerde çalışan arkadaşlarımızla var gücümüzle bu hizmete devam ediyoruz.  Çocuklarımızın manevi hayatına yön vereceğimiz bu kısa zamanda çok etkili kalıcı ve mutlu hatıralarla dolu eğitim dönemi olsun istiyoruz” dedi.

Olumlu veya olumsuz çocukken yaşanan şeylerin unutulmadığını belirten Karabayır, “Bizde sevgi şefkat ve merhametle ilgi ve alakayla dolu eğitim anlayışı içindeyiz. Çocukların cami içinde koşuşturmaları cami cemaatine gelip de safta durmaları bizi çok mutlu ediyor. Camilerde melekeler çoğaldı. Biz inanıyoruz ki camilerde melekler olur. Bu masum çocuklarımızın bu yaz tatillerinde az da olsa vakit namazlarında camilerimize gelmesi bizi mutlu ediyor. Çocuklarımıza ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Teşvik ediyoruz mutlaka gelsinler. Bu güzel zamanları manevi hatıralarla dolu dolu geçsin.” ifadelerini kullandı.