#

Bursa

Bursa için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan son hava durumu tahmin raporuna göre Bursa’da yarın fırtına bekleniyor. MGM sitesinde yayınlanan haritada Bursa için sarı renkli uyarı verildi. Bursa Valiliği ise fırtına nedeniyle kent genelinde oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Bursa Valiliği kent genelinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına beklendiğini açıklayarak oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklama şu ifadelere verildi:

“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre ilimizde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer ver kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edildiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik periyodu: 22 Mart 2022 09.00 – 23 Mart 2022 23.59”

Sarı uyarı nedir?

Sarı uyarı, havada “potansiyel tehlike durumu”na işaret etmektedir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.