#

Bursa

Bursa için kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada Bursa’da ve çevre şehirlerde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Valilik açıklamasında olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

Bursa Valiliği açıklamasında Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinde yapılan son değerlendirmeleri dikkate alarak Bursa’da perşembe ve cuma günleri Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı ve rüzgarın güneybatı yönlerinden (Lodos) kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğini belirterek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, görüş mesafesinde azalma, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Geçerlilik periyodu ise 31 Mart Perşembe 11.00 – 1 Nisan Cuma 23.59 olarak belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir’den yapılan yazılı açıklamada, “Rüzgarın Cuma günü Bursa, Bilecik ve Kütahya illeri genelinde güneybatılı yönlerden (lodos) kuvvetli (40-60 kilometre/saat) ve zaman zaman fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor” denildi.

Ayrıca ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.