#

Bursa

‘Bursa Futbolu’nda bu hafta neler oldu?

BURSASPOR

Spor Toto 1. Ligde Bursaspor, Bitçi Timsah Park’ta Kocaelispor’u 2-1 yendi. Bursaspor’un gollerini 10. dakikada Hasan Ayaroğlu, 63. dakikada Joao Pedro attı. Konuk kocaelispor’un tek golü 45+2. Dakikada Mıchael Pereira’nın ayağından geldi

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, Kocaelispor maçı ardından açıklamalarda bulundu. Er: “Kazandığımız için son derece mutluyuz. Kendi seyircimizin önünde tek hedefimiz galibiyetti bunu başardık. Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi anlamda istekli, arzulu ve agresiflerdi. Onlar bizim arkamızda olduğu sürece biz zaten istediğimizi alacağımızı düşünüyorum. Sıkışık bir takvim var. Her maça talibiz. Yaklaşık bir aydır buradayız. İki maç üst üste galibiyete ihtiyacımız var. Çalışacağız, devam edeceğiz” dedi.

Puan durumu

Bursaspor 29 maçta 31 puanla 18. sırada yer alıyor.

Bursaspor 15 Nisan Cuma günü saat 20.30’da İstanbulspor A.Ş.’nin konuğu olacak.

İNEGÖLSPOR

TFF 2. Lig kırmızı grupta yer alan inegölspor, İstanbul’da Sarıyer’e 5-1 gibi farklı bir skor ile mağlup oldu ve Play-Off potasından oldukça uzak kaldı.

Sarıyer’in gollerini 13 ve 64. dakikada Koray Kılınç, 52. Dakikada Mercan Açıkgöz, 81. dakikada Bertül Kocabaş ve 89. dakikada Cihan Özkara kaydetti. Bursa temsilcisi İnegölspor’un tek golü 68. dakikada Serhat Emirler’den geldi.

Puan durumu

İnegölspor 34 maçta 49 puanla 10. sırada yer alıyor.

İnegölspor 16 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’te Çorum Futbol Kulübü’nü ağırlayacak.

TECO KARACABEY BELEDİYESPOR

TFF 2. Lig beyaz grupta yer alan TECO Karacabey Belediyespor A.Ş., kendi sahasında lider olan ve Spor Toto 1. Lige çıkmayı garantileyen Pendikspor Futbol A.Ş.’ye 2-1 yenildi.

Pendikspor Futbol A.Ş.’nin gollerini 54. dakikada Muhammed Akarslan ve 65. dakikada Sertaç Çam kaydetti. TECO Karacabey Belediyespor A.Ş.’nin tek golü 84. dakikada Uğur Mustafa Türk’ün ayağından geldi.

Puan durumu

TECO Karacabey Belediyespor 30 maçta 44 puanla 9. sırada yer alıyor.

TECO Karacabey Belediyespor 17 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Uşakspor A.Ş.’nin konuğu olacak.

BURSA YILDIRIMSPOR

TFF3. Lig 1. grupta yer alan Bursa Yıldırımspor, deplasmanda karşılaştığı Sancaktepe Futbol Kulübü maçını 8. ve 55. dakikalarda Mehmet Küçükdurmuş’un attığı gollerle 2-0 kazandı. Bursa Yıldırımspor puanını 53 yükselterek 3. lig 1.grupta 4. sıraya yükseldi.

Puan durumu

Bursa Yıldırımspor 30 maçta 53 puanla 4. sırada yer alıyor.

Bursa Yıldırımspor 17 Nisan Pazar günü saat 15.00’de Kahta 02 Spor’u konuk edecek.

BURSA TEMSİLCİLERİ

3. lige çıkma mücadelesi veren Bursa temsilcileri bölgesel amatör lig 6. bölge maçlarında şu sonuçları aldı.Mustafakemalpaşaspor Belediye 0-1 Yenişehir Belediyespor

  • İnegöl Kafkas Gençlikspor 4-0 Sultangazi Spor
  • Sultanbeyli Belediyespor 8-1 Üsküdar Futbol Yatırımları A.Ş.
  • Alibeyköyspor 3-1 Görükle İpekspor

Puan durumu

İnegöl Kafkas Gençlikspor rakibi Sultangazispor’u 4-0’la geçerken, Görükle İpekspor deplasmanda Alibeyköyspor’a 3-1 yenildi. Bu sonuçların ardından İnegöl Kafkasspor Gençlik 31 puanla grubu lider tamamladı ve 3. lige çıkma müsabakaları oynamaya hak kazandı.