#

Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Cumhuriyetin 100’ncü yılı coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100’ncü yılına özel düzenlenen kutlama programının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

SEDAT YOĞURTCU / LINE TV

Tarihi Heykel binasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla Cumhuriyetin 100’ncü yılına yönelik kutlama programlarının tanıtım toplantısı yapıldı.

Alinur Aktaş gerçekleştirilen programda konuştu 

“Tarih süreklilik ve devamlılık demektir.Turk tarihi ise binlerce yıllık köklü bir geleneğin devlet adı altında tecessüm etmiş halidir. Çok şükür devletsiz kalmadık sadece devletlerimizin ismi değişti. Dün ismimiz Hun’du, Göktürk’tü, Gazneli’ydi, Karahanlı’ydı, Selcuklu’ydu, Osmanlı’ydı. Bugün ise ismimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

Bir ve beraber olmayı bildik.

Bu tarihi akışın ve birliğin şuurunda olursak büyük bir millet ve devlet olduğumuzu daha kolay anlarız. Kadim tarihimizde geniş bir coğrafyada at koşturduk, nice zaferlere imza artık, nice badireler atlattık. Çok şükür zor günlerde kenetlenip bir ve beraber olmayı bildik.

20’nci yüzyıl bizim için en uzun asır oldu. Trablusgarp harbi, 1. Ve 2. Balkan harbi, 1.dünya savaşı gibi zor yılları gördü ecdadımız. Nihayetinde Türk milleti, milli mücadele aşkıyla dahili ve harici düşmanlara dur dedi. Bu meşakkatli yıllarda Bursamiz da nice zorluklar atlattı. Ama Bursa’nın işgalden kurtuluşu ülke sathında büyük bir ümit ışığı oldu. O günden sonra da millî mücadele azmi kararlılıkla perçinlendi.

Atatürk’ün son kez zeybek oynadığı tarihi salondayız

Türk milletinin varlık yokluk mücadelesi olan ve başarıyla neticelenen milli mücadelenin ardından cumhuriyetin olanı ile devletimiz yeni bir döneme girdi. 29 Ekim 1923 günü donum noktası olarak türk tarihindeki yerini aldı. Hatta diğer milletlere örnek ve umut olması açısından milli mücadele, dünya tarihinde de ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Geçmişiyle güçlü, enerjisiyle genç, azmiyle dinamik milletiyle bir olan Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olmasını niyaz ediyorum.Milli mücadelemizin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusuna Bursa olarak nasıl büyük bir heyecanla katilacagimizi büyük bir heyecanla paylaşmak için, Atatürk’ün son kez zeybek oynadığı tarihi salonda bir araya geldik. Bu heyecanı yaklaşık 20 güne yaydık. 12 ekimde başlayıp 30 Ekim’de bitecek şekilde planladık.