#

Bursa

BTÜ’de yenilikler, başarılar ve hedefler konuşuldu

Bursa Teknik Üniversitesi’nde üniversitede, gerçekleştirdikleri yeniliklerin, başarıların ve hedeflerin anlatıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitede gerçekleştirdikleri yeniliklerin, başarıların ve hedeflerin anlatıldığı basın toplantısı düzenledi.

Bursa Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Yerleşkesi’nde düzenlenen basın toplantısında üniversite olarak hayata geçirdikleri yenilikler, başarılar ve hedeflerini anlattı.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Çağlar, doktora öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini, uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerlediklerini ve mezun olan öğrencilerinin 6 ayda istihdam edildiğini vurguladı. Çağlar, aynı zamanda robotik kodlamada da örnek bir üniversite olmayı hedeflediklerinden bahsetti.

Çağlar, dijital üniversite hayata geçirdiklerini belirterek tüm verilere anında ulaştıklarını dile getirdi. Mezun olan öğrencilerin ilk 6 ayda istihdam edildiğini vurgulayan Çağlar, konuşmasının devamında, yapay zekayı çok önemsediklerini ve tüm öğrencilere zorunlu ders haline getirdiklerini söyledi.