#

Magazin

Brezilyalı model silahlı saldırıya uğradı

Kağıthane’de kargo teslimatı yapma bahanesiyle iletişim kuran şüpheli, iş yerinin önünde buluştuğu Brezilyalı model Diogo da Silva Joaquım’a silahlı saldırıda bulundu. Diogo da Silva Joaquim’in silahla yaralanma anı, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Kağıthane Sultan Selim Mahallesi’nde 15 Mart Çarşamba günü çalıştığı iş yerinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Diogo da Silva Joaquim, bacağından ve kolundan silahla yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Brezilyalı model, taburcu edilmesinin ardından polis merkezine giderek şüpheliden şikayetçi oldu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, olay sırasında başında kask bulunan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada, saldırı anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, Diogo da Silva Joaquim’in sokağın başına geldiğinde zanlının ateş etmesiyle bacağından vurulması ve sekerek oradan kaçmaya çalışması yer aldı.

Diogo da Silva’ya whatsapp üzerinden yabancı bir numaradan ‘kargonuz var’ şeklinde mesaj geldi. Diogo da Silva, evde olmadığını iş yerinde olduğunu belirtince numara üzerinden mesaj atan şüpheli, iş yerine kargosunu bırakabileceğini söyledi. Bunun üzerine Diogo da Silva, iş yeri adresinin konumunu attı. Bir süre sonra adrese gelen şüpheli, Diogo da Silva’yı kargosunu alması için dışarı çağırdı. Diogo dışarı çıktığı anda, kafasında kask olan şüpheli silahla art arda ateş etti. Diogo da Silva, saldırıdan kaçmaya çalışsa da kurşunlardan ikisi bacağına, biri koluna isabet ederek yaralandı. Brezilyalı model hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneden taburcu olan Diogo, daha sonra karakola giderek şikayetçi oldu.

Koltuk değnekleri ile evde yaşamını sürdüren Diego da Silva, ” Türkiye’de böyle bir şey yaşadığım için şaşkınım” dedi. Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Diego da Silva,” Türk polisine ve adaletine güvenim tam. Şüphelinin kısa sürede yakalanacağına inanıyorum” diye konuştu.