#

Bursa

BPLAS’tan 10 Kasım’a özel gece

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için BPLAS’ın gerçekleştirdiği ‘Şarkılar Atatürk’ü Anlatıyor’ organizasyonu dün gece gerçekleşti. Hazırlanan 12 özel beste seyircilerin beğenisine sunuldu.

Bursa’da 10 Kasım akşamı Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Şef Özgür Arkun yönetimindeki 40 kişilik orkestra Solist Emirkan Yıldız’a eşlik ederek 85.yıl önce ebediyete uğurlanan Mustafa Kemal Atatürk’ü şarkılarla andı.

Eserler icra edilirken, Atatürk ve silah arkadaşlarının hayatları barkovizyonda eşzamanlı olarak yayınlandı.

Konserde seyirci önüne çıkan eserler, bestelenmesinden aranjmanına, orkestra düzenlemelerine yapılan çalışmalar, BPLAS A.Ş tarafından desteklendi.

Sözlerini Dr. Mevci Ergün’ün yazdığı, aranjörlüğünü Miraç Kutlu’nun bestelerini ve solistliğini ise Emirkan Yıldız’ın yaptığı, doğumundan ölümüne, Atatürk ‘ün on iki şarkı ile anlatıldığı konser yoğun ilgiyle takip edildi.

Program sonrası açıklamalarda bulunan  BPLAS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Gökçen, “85’inci ölüm yıldönümünde, Cumhuriyetimizin de 100’üncü yıldönümünde değerli komutan Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. Onun için bir çalışma yaptık. Dr. Mevci Ergün ve Emirkan Yıldız ile uzun süren bir çalışma sonucunda atamızı anmak için hem 100’üncü yılda, hem de onun vefatında ve bütün şehit, gazilerimizi anmak istedik. O günden bu güne ülkemize hizmet etmiş, sevgisiyle memleketimize destek olmuş ve hizmet etmeye devam edenleri de aynı zamanda anmış olduk” şeklinde konuştu.

Ebedi Başkomutan, Baş Öğretmen, o bir Milli Mücadele kahramanı, Mustafa Kemal Atatürk..

Atatürk takvimlerden 10 Kasım 1938’i gösterdiğinde saat 09.05 geçe hayata  gözlerini yumdu. Gazeteler manşetlerini ‘Babamızı Kaybettik’ diye attı. Atatürk’ün vefatı sadece Türkiye değil, dünyayı yasa boğdu. Türk milletine Cumhuriyeti armağan eden Ulu Önder Atatürk’ü kaybetmenin acısı seneler geçse de hala tazeliğini koruyor, kalbimizde derin bir hüzün var. Atatürk, ‘Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır‘ sözü tam 100 yıldır söylenmeye devam ediyor.  85 yıl geçti, vefatının üzerinden. Her 10 Kasım’da atamızı saygıyla anıyoruz.