#

Gündem

“Biz kayyum değiliz, kayyum Esenyurt’ta”

CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptal edilmesi ve yerine Gürsel Tekin’in görevlendirilmesi sonrasında başlayan gerginlik devam ediyor. İl başkanlığı önünde açıklama yapan Tekin, “Biz kayyum değiliz, kayyum Esenyurt’ta, Şişli’de” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İstanbul İl Kongresi’nin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından, yeni süreçte partinin İstanbul İl Başkanlığı için görevlendirilen Gürsel Tekin’in binaya gideceğini açıklaması üzerine örgütlere çağrı yapılmıştı. Bunun ardından İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanma oldu, polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul Valiliği, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde gösteri ve yürüyüşleri yasakladı.

“Biz kayyum değiliz”

İl başkanlığı önünde açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, “Biz kayyum değiliz. Kayyum Esenyurt’ta, Şişli’de. Biz çağrı heyetiyiz. Birileri CHP’yi parçalamak isteyebilir ama hiçbir CHP’linin bizim tarafsızlığımızdan kuşkusu olamaz.” dedi.

Tekin ayrıca, “Ben ve arkadaşlarım bugüne kadar yaşanan tartışmaların hiçbir parçasında olmadık. Kongrede dahi delege olmadığım halde arkadaşlarımı sert sözler söylememeleri için uyarmıştım. Ne yazık ki süreç mahkeme koridorlarına taşındı. Bizim görevimiz hem delegelerin hem de il yöneticilerinin uğradığı haksızlıkları ortadan kaldırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Su şişesi fırlatıldı

Tekin’in konuşması sırasında kalabalıktan bir kişi sahneye doğru su şişesi fırlattı. Olayı soğukkanlılıkla karşılayan Tekin, “Hiç sorun değil, isterlerse kurşun atsınlar. CHP’lilerin bana tepkisi olmaz, kimlerin olduğunu biliyorum. Biz kavganın değil çözümün tarafıyız.” diye konuştu.