Ankara’da “Binbir surat” lakabıyla anılan Şerife Yılmaz hakkında yürütülen dolandırıcılık soruşturması tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yılmaz’ın farklı kimliklere bürünerek çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.
İddianameye göre Yılmaz, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu, diplomat, NATO ve Birleşmiş Milletler temsilcisi olarak tanıttı. Sahte belgeler kullandığı belirtilen şüphelinin, bu yöntemle mağdurlardan para aldığı ifade edildi.
“Diplomatım” diyerek güven kazandı
Dosyada yer alan müşteki beyanlarına göre Yılmaz, Ankara’da bir kafede tanıştığı kişilere kendisini diplomat olarak tanıttı. Devlet kurumlarıyla bağlantısı olduğunu öne süren şüphelinin, işlemleri hızlandırabileceğini söyleyerek para talep ettiği belirtildi.
Mağdurlardan biri, bir kamu kurumundaki işlemi için Yılmaz’dan yardım istediğini, şüphelinin yaptığı telefon görüşmelerinin ardından işlemin onaylandığını söylediğini aktardı. Ancak süreç ilerlemeyince dolandırıldığını fark ettiğini ifade etti.
Sahte belgeler telefondan çıktı
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 10 Mart 2026’dan bu yana tutuklu bulunan Yılmaz’ın dijital materyallerinde dikkat çeken bulgulara ulaşıldı. İncelemelerde, şüphelinin telefonunda kendi adına düzenlenmiş sahte “Devlet Övünç Madalyası Beratı” ile sahte tapu belgeleri tespit edildi.
Ayrıca yazışmalarda Yılmaz’ın kendisini MİT görevlisi ve uluslararası kuruluşlarda yetkili diplomat olarak tanıttığına dair çok sayıda mesaj bulunduğu kaydedildi.
“Borç aldım” savunması
İfadesinde suçlamaları reddeden Yılmaz, mağdurlardan borç aldığını ancak geri ödeyemediğini savundu. Herhangi bir kamu görevlisi ya da diplomat kimliği kullanmadığını ileri sürdü.
“Dolandırıcılığı meslek haline getirmiş”
İddianamede, şüpheli hakkında benzer yöntemlerle yapılmış çok sayıda suç duyurusunun bulunduğu ve dolandırıcılığı “meslek haline getirdiği” değerlendirmesine yer verildi.
Toplanan deliller doğrultusunda Yılmaz hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan dava açıldı. İddianamede, şüphelinin 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.








